Bloemkool Soep 182 Calorieën
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Auteur:
Recept: Diner
Ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool (ongeveer 200 gram)
  • ½ theelepel raapzaadolie
  • ½ prei, fijngehakt (ongeveer 80 gram)
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 500 ml zoutarme groentebouillon
  • 100-150 ml halfvolle of magere melk
  • zwarte peper
Bereiding
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool, verdeel hem met een scherp koksmes in roosjes en snij de centrale stronk weg; er moet 175 gram bloemkool overblijven.
  2. Verhit de olie in een pan en doe de prei er in. Roer een minuutje om en voeg dan de bloemkoolroosjes en de knoflook toe. Verhit al roerend nog een minuut maar laat de groente niet kleuren.
  3. Voeg dan de bouillon toe, breng die aan de kook en draai het vuur laag.
  4. Laat de soep zonder deksel pruttelen totdat de bloemkool en prei zacht zijn en het vocht sterk is ingekookt (ongeveer 15 minuten).
  5. Haal de pan van het vuur. Pureer de soep me een staafmixer of blender: voeg zoveel melk toe dat het mengsel de juiste dikte (substantie) heeft.
  6. Doe de soep weer in de pan (als je een blender hebt gebruikt), breng hem op smaak met zwarte peper, warm het op, schep de soep met een soeplepel in een diep bord of een soepkom. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Calorieën: 182
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/bloemkool-soep-182-calorieen/