Zoete aardappel noedels met Cashewnoten saus en Romige Spinazie 307 calorieën
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Auteur:
Recept: Diner
Serves: 4-6
Ingrediënten
  • 1 kop cashewnoten
  • ¾ kopje water (voor inweken)
  • ½ theelepel zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 4 grote zoete aardappelen, gespiraliseerd
  • met daarvoor geschikte spiraalsnijder
  • 2 kopjes baby spinazie
  • een handvol verse basilicumblaadjes,
  • bieslook of andere kruiden
  • zout en peper naar smaak
Bereiding
  1. Bedek de cashewnoten met water in een kom en laat ze inweken, ongeveer 2 uur.
  2. Afgieten en goed naspoelen. Plaats in een keukenmachine of blender en voeg de ¾ kop water, zout en knoflook toe. Pureer tot zeer zacht.
  3. Verhit de olie in een grote bakpan (of grote koekenpan) op hoog vuur. Voeg de zoete aardappel noedels toe en roerbak in de pan gedurende 6-7 minuten met een tang tot ze zacht en knapperig zijn. Haal van het vuur en roer de spinazie er door - het zal vrij snel gaar worden.
  4. Voeg de helft van de kruiden en de helft van de saus toe aan de pan en meng om te mengen. Voeg water toe als het mengsel te plakkerig is. Breng royaal op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en bedek met de overgebleven verse kruiden.
  5. Eet smakelijk!
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/zoete-aardappel-noedels-met-cashewnoten-saus-en-romige-spinazie-307-calorieen/