Verhit olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
Roer de basilicum en de tomaten erdoor.
Breng aan de kook en voeg het zout toe; zet het vuur laag en laat het sudderen, onder af en toe roeren, tot de saus verdikt is, ongeveer 40-45 minuten.
Roer de balsamicoazijn erdoorheen.
Gerecht maken:
Verwarm de oven voor op 400 graden en vet een middelgrote ovenschaal in met een beetje bakspray of boter (ghee) of olie.
Meng in een grote mengkom (met schone handen of houten lepel) gemalen kalkoen, Panko, Parmezaanse kaas, eidooiers, oregano, basilicum, peterselie, knoflookpoeder en rode pepervlokken goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Maak van het mengsel gehaktballetjes van 5 a 6 cm grootte, ongeveer 24 gehaktballen in totaal.
Leg de gehaktballetjes op voorbereide ovenschaal en bak gedurende 18-20 minuten, of tot alle kanten bruin zijn en gehaktballen gaar zijn; opzij zetten.
Plaats de courgette in een vergiet boven de gootsteen. Voeg zout toe en schud het voorzichtig om; laat het 10 minuten staan
In een grote pan met kokend water kook je de courgette 30 seconden tot 1 minuut, daarna goed afgieten.
Preppen: verdeel de courgette noedels in vershouddozen. Leg daar bovenop de gehaktballen, met de Marinara saus en Parmezaanse kaas. Bewaar het in de koelkast of in de diepvriezer of serveer meteen.
Eet smakelijk!
Notes
Wil je meer Lekkere, Gezonde, Caloriearme Spiraalsnijder Recepten voor bij het 5:2 Vastendieet?
Bestel dan het Spiraalsnijder Recepten eKookboek en of word 5:2 VIP+ lid en krijg het Spirelli Spiraalsnijder Recepten eKookboek, Het 5:2 Vastendieet eKookboek en online toegang tot Alle Recepten, Artikelen, Updates, Downloads, Tips & Tricks en nog veel meer..