Gember- en knoflooksoep
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 4 groene uien (lente-ui of bosui), fijn gesneden
  • 50 g geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 7 kopjes kippenbouillon of bouillon (of groentebouillon voor veganisten)
  • 1 fijn gesneden medium-hete chili peper
Bereiding
  1. Plaats de uien, knoflook en gember in een grote pan en bak zachtjes op laag vuur gedurende 2 minuten.
  2. Voeg bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  3. Stoof zachtjes totdat alle ingrediƫnten zijn verzacht.
  4. Voeg de fijngehakte chili peper toe en laat het 5 minuten sudderen voordat je het serveert met warm, knapperig brood
Notes
Variaties: als je geen fan bent van pittig, probeer dan de chili peper te verwisselen en strooi er wat kaneel in voor andere gezondheidsvoordelen. Voeg voor een hartelijkere soep wortelen en pompoen in de pan toe. Laat het sudderen tot ze zacht zijn en pureer dan de soep. Als je de griep bestrijdende voordelen van deze soep wilt omzetten in een volledige maaltijd, voeg dan gesneden champignons, gehakte broccoli in de pan met wat kip. Voeg voor veganistische opties bonen toe in plaats van kip. Voeg wat wilde rijst of quinoa toe in de individuele kommen en je hebt een eenvoudige en griep bestrijdende maaltijd!
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/gember-en-knoflooksoep/