Als je eiwitten wilt eten op een vastendag, dan is feta -traditioneel gemaakt van schapen of geitenmelk een goede keuze, want het heeft minder calorieën dan veel andere kazen. Het is ook sterk gearomatiseerd, zodat je niet veel hoeft te maken om de aanwezigheid te voelen. Om de beste Griekse salade te maken kunt je het beste de lekkerste tomaten toevoegen die je kunt vinden, over het algemeen, in een tros, het liefst nog aan de wijnstok en gerijpt op een zonnige vensterbank. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de tomaten in de supermarkt kopen.
Auteur: Het Vastendieet
Recept: Salade
Ingrediënten
Voor de dressing:
2 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
snufje fijne kristalsuiker
sap van een citroen
handvol muntblaadjes en
bladpeterselie, fijngesneden
1 theelepel gedroogde oregano
zout en peper
Voor de salade:
400 gram beste kwaliteit rijpe tomaten, in vieren gedeeld
1 rode ui, gesneden
1 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
Sla bladeren, gescheurd
12 Kalamata olijven
200 gram goede kwaliteit feta kaas, in stukken gebroken
Bereiding
Meng de dressing ingrediënten.
Assembleer de salade, en serveer het met in stroken gesneden pittabroodje.
Of probeer een Oosterse feta salade met 200 gram jonge bladspinazie, 4 rijpe tomaten, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten en 200 gram fetakaas.
Maak dressing van 2 eetlepels olijfolie, verse oregano, het sap van een citroen, 1 eetlepel rode wijnazijn, een vleugje knoflook, zout en peper stroken van 2 getoaste pitabroodjes (312 calorieën).
Voedingswaarde
Aantal Personen: 2 Calorieën: 229
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/52-recepten-griekse-salade-met-oregano-en-munt/