Geroosterde bieten, sinaasappel- en feta-salade met walnoten

Terwijl mijn keuze aan dressing en ingrediënten is geëvolueerd is mijn liefde voor salade niet minder geworden. Koud of warm, sla of kruiden – het maakt echt niet uit voor mij zolang er maar een opwindende smaak en een interessante combinatie van texturen aanwezig is.

De laatste tijd heb ik alsmaar meer wat met bieten, ik vind het een spectaculaire groente. De kleur alleen al schreeuwt: “Ik ben goed voor je, eet me nu!”. En dan gecombineerd met zijn soulmate, de sinaasappel, nou, laten we zeggen dat dat als basilicum voor tomaten is (geweldig).

Meer lekkere en caloriearme (koolhydraatarme) recepten voor bij het Vastendieet kun je vinden in Het 5:2 Vastendieet eKookboek of het Spirelli Spiraalsnijder eKookboek hier op de website van Het Vastendieet te verkrijgen.


5 from 1 reviews
Geroosterde bieten, sinaasappel- en feta-salade met walnoten
 
Auteur:
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 handen verse spinazie, grof gesneden
  • 1 rode biet (gekookt), in blokjes gesneden
  • 1 handsinaasappel, partjes in stukken gesneden
  • ½ sjalotje, fijn gesnipperd
  • 25 g feta
  • 8 walnoten, gehakt

Voor de dressing:

  • 1 el olijfolie
  • ½ el witte wijn azijn
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • peper en zout (optioneel)
Bereiding
  1. Meng voor de dressing de olijfolie, wijnazijn, het sjalotje, de sinaasappelsap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar voor de salade en voeg de dressing toe.
Voedingswaarde
Aantal Personen: 1

 

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden