Gevulde Paprika met Quinoa, Amandelen en Munt

Gevulde Paprika met Quinoa, Amandelen en Munt – 300 Calorieën

Veganistisch en glutenvrij. De subtiele smaak van munt en knapperige geroosterde amandelen maken deze quinoa-gevulde paprika’s een geweldige hoofdschotel.

Heb jij het 5:2 Vastendieet eKookboek al?

Het 5:2 Vastendieet eKookboek is hét recepten ebook voor bij het Vastendieet. Boordevol met Lekkere Caloriearme Vastendieet Recepten. Je krijgt met regelmaat gratis updates als we nieuwe recepten online hebben geplaatst. Word VIP+ lid en bekijk alle recepten online of download het ekookboek.

Download het 5:2 Vastendieet eKookboek
Word nu VIP+ lid en krijg meteen toegang tot alle recepten


5 from 1 reviews
Gevulde Paprika met Quinoa, Amandelen en Munt - 300 Calorieën
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Auteur:
Recept: Diner
Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 1 kop quinoa, gespoeld en uitgelekt
  • 1 pot veganistische pasta saus (540 g)
  • 1 + ¼ kop water
  • ½ kop geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in stukken snijden
  • 1 knoflook, in stukjes snijden
  • 2 eetlepels voedingsgist
  • ¼ kop verse munt
  • zout peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika's er af met een mes. Hol de paprika uit, verwijder de zaden en het witte vlees met een lepel. Zet de paprika's aan de kant.
  3. Meng quinoa, 1 kop pasta saus en 1 + ¼ kopjes water in een middelgrote pan en kook deze op een laag vuur, de laagste instelling, bedek de pan en laat het sudderen tot alle vocht geabsorbeerd is, ongeveer 15 minuten.
  4. Ondertussen rooster de amandelen in een pan door ze een paar minuten sauteren, zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Wanneer je ze geroosterd hebt doe je ze in een mengkom.
  5. Verhit olijfolie in koekenpan op middelmatige vuur en kook de uien en knoflook tot glazig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg deze ook in de mengkom.
  6. Als de quinoa klaar is, voeg deze dan ook in de mengkom samen met de resterende pastasaus, voedingsgist en munt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het quinoa-mengsel gelijkmatig over de paprika's, doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat elke paprika volledig gevuld wordt. Doe op elke paprika de afgesneden bovenkant.
  8. Zet de paprika's rechtop op een bakplaat (of ovenschotel) en bak ze in de voorverwarmde oven, ongeveer 1 uur lang. Serveer het gerecht op een mooi bord. Eet smakelijk!
Notes
Veganistisch en glutenvrij.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 4 Calorieën: 300 calorieën

Bijbehorende keukenproducten

Dit recept is gemaakt met de vrijstaande Inventum OV525CS mini oven (best beoordeelde vrijstaande mini oven bij Kieskeurig), Ovenschaal van Le Creuset, De Buyer Koekenpan en Diamant Sabatier Koksmes.

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden