Het Vastendieet Michael Mosley MacDonalds

Beter dan Atkins, Montignac, Sonja Bakker, Dokter Frank en Dukan is het ‘5:2 Dieet’! Het ‘vijf staat tot twee dieet’ zit heel eenvoudig in elkaar: je volgt twee dagen per week een relatief strikt dieet en de overige vijf dagen mag je alles eten waar je zin in hebt. Het 5:2 Dieet is makkelijk vol te houden werkt snel en effectief en is bovendien erg gezond.

Het Vastendieet Boek banner

Slim Pasta Kopen

 

Hoe werkt het 5:2 Dieet?

Het is echt heel eenvoudIg het ‘5 staat tot 2 dieet’. Je moet je twee dagen per week aan een dieet houden; dit zijn de “fasting days” oftewel “vastendagen”. De overige 5 dagen eet je zoals je dit altijd doet; dit zijn de “feeding days” oftewel “eetdagen”.

 

 

Niet langdurig aan een strikt regime te houden

Het Vastendieet Michael Mosley interview

Je hoeft je tijdens het 5:2 Dieet niet langdurig aan een strikt regime te houden, daarom is dit dieet ook goed vol te houden. Op de dagen dat er gedieet moet worden, mag je als vrouw zijnde namelijk maar 500 kilocalorieën nuttigen en als man zijnde 600 kilocalorieën.

Week- & dagindeling 5:2 Dieet

Het maakt in principe niet uit wanneer je je twee vastendagen inlast, zolang ze maar niet achtereenvolgens worden ingepland. Er moet dus minstens één onbegrensde dag tussen beide restrictie dagen zitten.

Op de vastendagen van het 5:2 Dieet mag je je calorieën in één keer gebruiken, maar ze ook spreiden over de dag. Het idee hierachter is dat men nog nooit wetenschappelijk heeft vastgesteld dat een groot ontbijt effectiever is voor gewichtsafname dan eten gedurende de dag.

Het Vastendieet Boek banner

In tegenstelling tot de algemene opvatting, blijkt het 5:2 Dieet tevens door vasten een gezonde manier van afvallen. Vasten zorgt er namelijk voor afname van je bloedruk, cholesterol, bloedsuiker en IGF-1 (somatomedine-C).

Michael Mosley Het Vastendieet Skate

Tot slot: Het bijzondere van het 5:2 Dieet is dat men in het algemeen niet de neiging lijkt te hebben om om overdadig te gaan eten na een vastendag. Dr. Michael Mosley zegt dat dit te maken heeft met de macht der gewoonte: je eet zoals je altijd al deed.

Bestel hier Het Vastendieet Boek
Bestel Het Vastendieet BoekHet Vastendieet BoekBestel het dieetboek

 

Deel dit bericht!.. Share on Facebook29Share on Google+0Tweet about this on Twitter1