Het 52 Vasten Dieet

Geplaatst | 0 reacties

Het 52 dieet is het 52 vasten dieet van Michael Mosley en Mimi Spencer

space10high
Het 52 dieet is niet zo maar een dieet. Het 52 dieet bestaat al ruim drie jaar onder de naam Het Vastendieet, Het 5:2 Vastendieet of Het 52 Dieet en heeft zich meer dan bewezen. Het 52 dieet is niet zomaar de zoveelste dieet.

Lees Meer

Het Vastendieet documentaire

Geplaatst | 3 reacties

Er is veel gezegd en geschreven over de spraakmakende BBC documentaire van dokter Michael Mosley, Eat, Fast & Live Longer. Michael Mosley stelt zichzelf een ambitieus doel: langer leven, jonger blijven en op de koop toe ook gewicht verliezen.

Lees Meer

Beginnen met Vasten dieet

Geplaatst | 4 reacties

Beginnen met Vasten dieet. Voordat je begint met het Vastendieet kan ik me voorstellen dat je allerlei vragen hebt over het Vastendieet. Vragen als: wat is vasten en waarom zou ik het moeten doen? Is het makkelijk? Wat doet het met mijn lichaam, val ik er snel mee af en hoe zijn de ervaringen van anderen over het dieet?

[alert-note] Er bestaat niets wat je kan doen wat zo’n krachtig en positieve uitwerking heeft op je lichaam als het vasten.[/alert-note]

Lees daarom eerst de informatie hier op de website over het Vastendieet. Bekijk de documentaire van Michael Mosley en lees de ervaringen over het Vastendieet zodat je een goed beeld krijgt over het Vastendieet.

Verder is het belangrijk om jezelf af te vragen waarom je op dieet wilt. Is het puur voor het afvallen of is het voor je gezondheid? Of allebei? Want als je dat weet dan kun je gemotiveerd en gericht met het Vastendieet aan de slag.

[alert-note]In het Vastendieet boek leggen we precies uit hoe je moet omgaan met het 5:2 dieet om het grootste effect en beste resultaat te krijgen.[/alert-note]

Het is goed om te weten wat het Vastendieet voor je kan betekenen. Wist je bijvoorbeeld dat je met het vasten je lichaam hersteld? Het principe komt uit het ver verleden, in de tijd dat we regelmatig moesten overleven als we niets te eten hadden. Het lichaam is daar nog steeds op ingesteld maar we handelen er niet meer naar.

Onderstaand citaat is van een 101 jarige oude doch sportieve en fitte man die Michael Mosley in de documentaire ontmoet.

De oude wijze man komt uit India en heeft als geen ander armoede gekend en toch is hij 101 jaar geworden en super fit! En daarmee heeft hij misschien wel ondoordacht zijn leven verlengt. Hij belicht hij daarmee ook het probleem waar we tegenwoordig mee te kampen hebben. We overvoeden onszelf.

 

Het Vastendieet BoekIn arme landen sterven mensen van de honger, in rijke landen sterven ze van te veel eten.

 

Kort samengevat kun je zeggen dat het Vastendieet een makkelijk dieet is omdat het alleen maar af en toe van je vraagt op je calorie inname te letten. En dat is bijlange niet zo moeilijk als een dieet wat elke dag het uiterste van je vraagt als het gaat om het letten op wat je eet.

Wij adviseren je met plezier om het Vastendieet boek te kopen. Het kost slechts 10,- euro en het zal je leven ten positieve veranderen. Een kleine investering voor een groot geluk. Bestel hier het Vastendieet boek

Lees Meer

5:2 Je Leven – Emma Cook

Geplaatst | 0 reacties

5:2 Je Leven van Emma Cook gaat over het 5:2 dieet. Het boek is geschreven door Emma Cook en heet 5:2 Je Leven omdat het verder gaat dan alleen maar diëten. Vaak is het zo dat we willen diëten maar we willen het snoepen niet laten en ook willen we liever niet elke dag sporten. Daar hebben we geen tijd voor.

Lees Meer

Het Vastendieet Ervaringen

Geplaatst | 0 reacties

Het  Vastendieet ervaringen. Hieronder zie je een greep uit de ervaringen die onze lijners hebben met het Vastendieet. Heb jezelf ook ervaringen met het Vastendieet en wil je die delen met ons? Kijk ook eens op Facebook voor nog meer ervaringen!

het vastendieet ervaringen

Het Vastendieet Boek banner

Heb jij ook ervaringen met Het Vastendieet en wil je die graag delen? Stuur dan je het Vastendieet Ervaring in door gebruik te maken van Het Vastendieet formulier onderaan de pagina.

  • Vivian – Mijn ervaringen met Het Vastendieet zijn erg positief. Sinds 2,5 week volg ik (62 jaar) het 5:2 dieet. Op de dieetdagen start ik ‘ s morgens met fruit en yoghurt, in de middag salade met eiwit en in de avond groenten met eiwit.Ik ben 3,5 kilo afgevallen.Door het vasten let ik ook beter op wat ik op de andere dagen eet, terwijl ik me volledig vrij voel. Als ik etentjes heb, vast ik de dag erna een keer extra. Dit kost me geen enkele moeite. Gezien mijn leeftijd koste het altijd veel moeite om af te vallen. Dit dieet bevalt mij goed omdat ik keuze vrijheid heb op de andere 5 dagen. Ik ben benieuwd naar mijn gewicht na 5 weken.
  • Esther – Nadat ik de documentaire van Michael Mosley had gezien op tv, bestelde ik het boek en begon ik met het maken van simpele 500 calorieën gerechten. Ik was verbaasd hoeveel makkelijker dit 5:2 vastendieet is dan het traditioneel diëten. Variaties op het plan zijn ook makkelijk te doen, zoals bijvoorbeeld 4:3. En als je dan es een dag mist dan kun je het gewoon weer verder gaan. Op de vastendagen ga ik zover mogelijk de dag in zonder dat ik wat eet. Ik neem een kopje koffie in de morgen, verder in de ochtend eet ik een eitje op een broodje en dan ’s middags wat vers fruit zoals bijvoorbeeld zwarte bessen. Als avondeten neem in dan eiwit en groenten. Het is verrassend makkelijk te doen en ik ben inmiddels al vijf kilo afgevallen.
  • Sjoerd – Het vasten dieet is voor mij een uitkomst. Nooit heb ik een “dieet” zo gemakkelijk kunnen volhouden. Wanneer je eenmaal de theorie erachter kent kun zelfs kiezen uit meerdere methodes die allemaal hetzelfde resultaat hebben.Ik ben recentelijk overgestapt van het 5:2 systeem (5 dagen normaal heten en 2 dagen vasten) naar het vast-5 systeem (Je mag elke dag alles eten wat je wilt maar wel in een tijdspanne van 5 uren. Daar tussenin eet je niks (vasten).Ik eet dus elke dag alles wat ik wil tussen 5 uur ’s middags en 10 uur ’s avonds. Dit werkt voor mij beter omdat het beter in mijn levensstijl in te passen is. Ik had ’s avonds altijd moeite om niks te eten en dat kan ik nu volop doen. Ja zelfs ’s avond een biertje drinken met vrienden, maar wel alles tussen 5 en 10. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je gezonde voeding tot je neemt maar je mag best wel eens een fast-food maaltijd nemen als je daar zin in hebt.
    Omdat de tijdspanne van 5 uren vrij kort is denk je veel meer na over WAT je in die tijd gaat eten en kiest dan vaak wel automatisch voor gezonde voeding. Ik werk in onregelmatige diensten en in elke dienst is deze tijdspanne van 5 uren goed in te passen. Het ook totaal geen moeite meer met overdag niks eten. Soms neem ik wel eens een beker lichte drinkbouillon (slechts 4 cal) wanneer ik toch zin heb in iets warms en hartigs. Dat aantal is verwaarloosbaar als je het niet te veel doet.

Het Vastendieet Boek banner

ThinkBelgium
ThinkBelgium Het is goedkoop, makkelijk en gezond!

Ik doe dit ‘dieet’ als sinds september 2012 toen ik de documentaire van Michael Mosley zag en raad het iedereen aan! Voor mij is het niet moeilijk om 2 dagen per week te vasten en op de gewone dagen eet ik normaal (ja zelfs een dessertje kan !). Het boek is goed geschreven en legt uit waarom het gezond is om regelmatig kort te vasten zelfs al hoef je niet af te vallen.

Als ik binnenkort op mijn ideale gewicht zit schakel ik over naar 6:1 (ipv 5:2 zoals nu) om mijn gewicht stabiel te houden en toch de voordelen van het vasten te behouden. Bij mij gaat het afvallen iets trager dan bij de doorsnee persoon omdat mijn schildklier niet goed werkt (Hashimoto). In de voorbije 10 jaar was ik alleen bijgekomen (ongeveer 10 kg) en ik was er nooit in geslaagd om ook maar een gram af te vallen tot 5:2 !

Nu ben ik al 6 kg kwijt ! De grote voordelen van 5:2 -> het is goedkoop, makkelijk en gezond ! Het is ook heel flexibel. Zo kan je bvb tijdens vakanties gewoon twee of drie weken niet vasten of voor speciale gelegenheden van vastendag veranderen. Kortom, dit boek is een echte aanrader !!!

Anna
Anna Het Vastendieet

Het Vastendieet documentaire overtuigde mijn man (57) en ik (55) meteen. En we zijn meteen aan het ‘dieet’ begonnen en na drie maanden is mijn man al 10 kilo afgevallen en ik 6. Op de dagen dat we niet vasten houdt mijn man zich aan strengere eetregels dan ik waardoor ik gemiddeld minder afval, maar een pond per week vind ik een prima tempo. Zolang de dalende lijn doorzet ben ik ‘dik’ tevreden.

Ik vind vooral de duidelijkheid van het systeem erg prettig en daardoor goed vol te houden. Op de vastendagen hoef ik nauwelijks na te denken over wat ik eet (’s morgens meestal magere yoghurt met aardbeien, tussen de middag een grote kop drinkbouillon en ’s avonds mager vlees of vis met veel groente) en op de gewone dagen eet ik waar ik trek in heb (al maak ik nu wel bewustere keuzes) en hoef ik me dus ook niet in ingewikkelde bochten te wringen. In het begin werkten we met calorieëntabel en keukenweegschaal, maar inmiddels voelen we wel aan wat wel en niet kan en kunnen we het gemakkelijk toepassen. We wegen onszelf zo eens in de drie weken op een weegschaal die verschillende metingen geeft (o.a. BMI, spiermassa en vetpercentage) en het is heel motiverend om de getallen in de loop van de tijd te zien veranderen. Het biedt houvast.

De flexibiliteit van het dieet is ook heel prettig. We vasten normaal gesproken op maandag en woensdag, maar als we op die dagen iets bijzonders hebben waarbij gegeten en gedronken wordt, dan schuiven we onze vastendagen gewoon op. Een ideaal dieet voor de moderne mens, want al zal een ‘oerdieet’ heel gezond zijn, het is moeilijk vol te houden in een maatschappij die veel verleidingen biedt. Dit systeem biedt een goede balans tussen streng regime en ultieme verleiding. Een aanrader!

Lees Meer

Waarom vasten?

Geplaatst | 0 reacties

We weten allemaal wat er van je wordt verwacht om gewicht te verliezen: eet koolhydraatarm voedsel, beweeg meer en laat vooral geen maaltijden staan. Dit is eigenlijk het standaard dieet advies wat men al tientallen jaren geeft.

Lees Meer