Wat is het verschil tussen Thaise basilicum en gewone basilicum?

Wat is het verschil tussen Thaise basilicum en gewone basilicum? In de bovenstaande foto kun je een vergelijking van zoete basilicum zien (wat ik denk dat je bedoelt met gewone basilicum) en Thaise basilicum.

Zoete basilicum (Europese basilicum): grote brede bladeren, groene stelen, ontwikkelt meestal witte bloemen. Zoete, milde smaak. Smaakt (naar mijn mening) het beste als rauw gegeten wordt.

Thaise basilicum: dunne, kleine bladeren, paarse stengels, paarse bloemen. Ik vind de bladeren een beetje taaier dan zoete basilicum. Thaise basilicum heeft een kruidige, zoethout-achtige smaak. Zelfs als je het op hoog vuur kookt blijft de smaak behouden.

Beide soorten worden graag in de volle zon gekweekt, kunnen op dezelfde manier worden geknipt om grotere planten te produceren en moeten de bloemen laten verwijderen als je wilt dat ze mooie bladeren blijven produceren.

PS: Persoonlijk is mijn favoriete basilicum de citroen basic basilicum, deze kom ik alsmaar vaker tegen.  Als je het nog niet hebt geprobeerd, zou je het moeten doen.

 

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden