Kokos Curry Soep met Groenten die je liggen hebt – 429 calorieën

Dit recept komt uit het Spirelli Spiraalsnijder eKookboek. Onderstaand Spirelli Spiraalsnijder recept kan gemaakt worden met bijna elke groente die je bij de hand hebt! Kokosnoot Curry Soep met groenten is zacht, soepel en vol van smaak. Vegetarisch en veganistisch!

Het enige wat je voor dit lekkere, gezonde, caloriearme Spirelli spiraalsnijder recept “Kokosnoot Curry Soep met Groenten” nodig hebt -of voor andere Spirelli Spiraalsnijder Recepten is:

  1. Spirelli Spiraalsnijder Recepten eKookboek
  2. Spiraalsnijder (al dan niet elektrisch)


5 from 1 reviews
Kokos Curry Soep met Groenten die je liggen hebt - 429 calorieën
 
Auteur:
Recept: Diner
Aantal Personen: 8
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gehakt
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 1 gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1-2 eetlepels rode currypasta
  • 1-2 eetlepels kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 12 kleine aardappelen
  • 2 400 ml blikken kokosmelk
  • 3 kopjes bouillon
  • 680 gram stevige tofu
  • alles wat je hebt voor verse veggie
  • toppings!
Bereiding
  1. VOORBEREIDEN: begin met het uitpersen van de tofu in een handige tofu-pers (of pers de tofu op een andere manier uit*).
  2. GEMBER SOEP: Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak een paar minuten tot ze geurig zijn. Laat de knoflook niet verbranden of bruin worden. Voeg de currypasta, kurkuma, zout en suiker toe. Roerbak nog een paar minuten. Voeg de aardappelen, kokosmelk en bouillon toe. Laat pruttelen tot de aardappelen zacht zijn.
  3. SOEP BLENDEN: Laat de gembersoep iets afkoelen, doe het in een blender en pureer tot het een mooi en glad geheel is. De soep moet rijk en dik zijn zo dik dat hij aan de achterkant van een lepel blijf plakken. Voeg meer water of bouillon toe (ik denk dat ik er uiteindelijk 2-3 kopjes aan heb toegevoegd) om de soep naar behoefte dunner te maken.
  4. TOFU BAKKEN: Haal de tofu uit de pers en snijd het in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan een beetje olie en voeg de tofu toe, roerbak tot het licht goudbruin is. Giet een kleine hoeveelheid van de gepureerde soep er bij - het zal sissen en knallen, en het zal ook de tofu de prachtigste kleur en gekarameliseerde buitenkant geven. Haal van het vuur als de tofu diep goudbruin is en knapperig.
  5. GARNEER EN SERVEER: Garneer elke portie soep met verse veggie toppings en de krokante gekarameliseerde tofu en geniet van je heerlijke salade-meets-soep combinatie.
  6. NOTE! *Eenvoudige methode om tofu uit te persen: wikkel een blok tofu in een theedoek. Leg dit op een bord, leg daarop een plank en zet er iets zwaars op, bijvoorbeeld een pan met water. Laat de tofu uitlekken tot je de consistentie stevig genoeg vindt. Deze methode is alleen geschikt voor stevig en extra stevige tofu.
Voedingswaarde
Aantal Personen: 8 Calorieën: 429

Dit spiraalsnijder recept uit het Spirelli Spiraalsnijder eKookboek is gratis.

Wil je meer (gratis) spiraalsnijder recepten?

Kokos Curry Soep met Groenten 429 calorieën

Meer gratis Spiraalsnijder Recepten:

Meer Spiraalsnijder Recepten:

Bekijk hier de 52 caloriearme spiraalsnijder recepten uit het Spirelli Spiraalsnijder Recepten eKookboek of bestel meteen het Spirelli Spiraalsnijder digitale Kookboek, boordevol met 52 Lekkere, gezonde, Caloriearme spiraalsnijder recepten:


Een reactie plaatsen

VIP+ Leden