Paprika Grillen in de Oven of in een Grillpan

Paprika Grillen in de Oven of in een Grillpan. Grillen is een manier om op hoge temperatuur een product te bereiden zoals bijvoorbeeld paprika. Grillen geeft een specifieke zoet grillsmaak.

  1. Verhit de grillpan.
  2. Bestrijk de plakken paprika met een beetje olie.
  3. Grill stukken paprika aan beide kanten totdat er een mooi geruit patroon ontstaat
  4. Als je ziet dat de paprika zacht is geworden en een geblakerd patroon heeft is deze klaar.

Paprika kun je ook heel goed in zijn geheel roosteren in de oven:

  1. Leg de paprika’s op de bakplaat met bakpapier, gebruik geen olie.
  2. Schuif de paprika in de oven op de hoogste stand totdat het vel donkerbruin, bijna zwart kleurt.
  3. Haal de paprika’s uit de oven.
  4. Stop de paprika’s in een plastic zak, sluit dit af en laat ze afkoelen. Je kunt ook een bakje gebruiken en deze afsluiten met versheid folie.
  5. Nu kun je eenvoudig het velletje van de paprika pellen.
  6. Snij vervolgens rondom de steel en de zaadlijsten van de paprika.

Zo rooster je dus een paprika! :)

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden