Het 5:2 Dieet versoepelt haar regels: 800 calorieën per dag is de nieuwe standaard

Goed nieuws voor de 5:2 dieet deelnemers. Het 5:2 Dieet versoepelt haar regels en maakt 800 calorieën per dag als de nieuwe standaard. Het blijkt dat je met 800 calorieën net zo effectief afvalt als met 500 calorieën.

Dr Michael Mosley

Dr Michael Mosley stelde vast dat 5:2-ers die 800 calorieën per dag gebruiken net zulke goede resultaten krijgen als de 5:2-ers die 500 calorieën per dag gebruiken.

Het is het dieet dat de tailles van talloze beroemdheden en politici een stuk slanker heeft en strakker heeft gemaakt. Zo was er de Sherlock Holmes acteur Benedict Cumberbatch, één van de beroemdheden die dankbaar gebruik heeft gemaakt van het 5:2 Vastendieet om af te slanken.

Lees Meer
Wat is het 5:2 vasten dieet?

Maar het 5:2 dieet gaat niet uit zichzelf, er is wilskracht van de lijners nodig om zich te beperken tot slechts 500 calorieën per dag voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen voor de duur van twee vastendagen per week.

Om het dieet wat minder moeilijk te maken heeft Dr. Michael Mosley de regels wat versoepeld. Je mag nu 800 calorieën per vastendag nuttigen, dit geld voord zowel de mannen alsook voor de vrouwen.

Je hoeft niet meer te houden aan 600 calorieën: 800 calorieën per dag is net zo effectief en maakt het voor sommige mensen dat het dieet nu veel beter te doen is

Het 5:2 Dieet

Het 5:2 dieet is gepopulariseerd door beroemdheden en politici en lijkt daarom makkelijk te doen, maar wie die denkt dat je er met je petje naar kan gooien door bijvoorbeeld een ​​ongezonde snack op vastendagen vast wel kan moet eens goed nadenken.

Dr Mosley: De “lege calorieën” van bijvoorbeeld junkfood of snacks en zoetigheden moeten op de vastendagen strikt off-limit blijven.

Met de oude regels was de stelling: de beste resultaten krijg als je gaat vasten gedurende ongeveer 12 uur van ontbijt tot diner. Maar Dr Mosley kreeg regelmatig te horen dat sommige mensen uiteindelijk door de lange duur een beetje geïrriteerd raakten.

Met de nieuwe regels is er ruimte voor drie maaltijden per dag. Gedurende 24 uur “vasten” -op 800 calorieën per dag kun je beginnen met een vroege diner, gevolgd door een laat ontbijt tot ongeveer 13 uur overnacht laten zonder voedsel.

Lees Meer
Populaire Intermittent Fasting en Vasten Dieet Methodes

Een aantal studies hebben gesuggereerd dat korte perioden van vasten kan helpen de controle bloedsuikerspiegel – verminderen van het risico van type 2 diabetes.

Wat ik zou aanraden is dat je een iets eerdere avondmaal op de avond voor, en dan een geringere later ontbijt op de vastendag. Op die manier word je nuchter voor 13 uur of meer ‘s nachts.

Recepten (en of VIP+ Lidmaatschap) voor Het 5:2 Vastendieet:

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

2 gedachten over “Het 5:2 Dieet versoepelt haar regels: 800 calorieën per dag is de nieuwe standaard”

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden