Beginnen met Het 5:2 Vasten Dieet

Beginnen met Vasten dieet. Voordat je begint met het Vastendieet kan ik me voorstellen dat je allerlei vragen hebt over het Vastendieet. Wat is vasten? Hoe werkt het? Hoe begin ik? Hoeveel val ik er mee af? Is het makkelijk? Hoe zijn de ervaringen? Wat zijn de resultaten? Etc.

Er bestaat niets wat je kan doen wat zo’n krachtig en positieve uitwerking heeft op je lichaam als het vasten.

Word Vastendieet 5:2 VIP+ Lid en lees alle informatie via de website en in de ledengedeelte over het Vastendieet. Bekijk de documentaire van Michael Mosley en lees de ervaringen van onze leden zelf. Liever geen 5:2 VIP+ Lid maar toch wel de Caloriearme recepten? Bestel dan Het Vastendieet eKookboek via onze webshop waarna je meteen het eKookboek kunt downloaden.

Verder is het belangrijk om jezelf af te vragen waarom je op dieet wilt. Is het puur voor het afvallen of is het voor je gezondheid? Of allebei? Want als je dat weet dan kun je gemotiveerd en gericht met het Vastendieet aan de slag.

In de 5:2 VIP+ Ledengedeelte kun je lezen hoe je moet omgaan met het 5:2 dieet en wat je kunt doen om het grootste effect en beste resultaat te krijgen.

Het is goed om te weten wat het Vastendieet voor je kan betekenen. Wist je bijvoorbeeld dat je met het vasten je lichaam hersteld? Het principe komt uit het ver verleden, in de tijd dat we regelmatig moesten overleven als we niets te eten hadden. Het lichaam is daar nog steeds op ingesteld maar we handelen er niet meer naar.

Onderstaand citaat is van een 101 jarige oude doch sportieve en fitte man die Michael Mosley in de documentaire ontmoet.

De oude wijze man komt uit India en heeft als geen ander armoede gekend en toch is hij 101 jaar geworden en super fit! En daarmee heeft hij misschien wel ondoordacht zijn leven verlengt. Hij belicht hij daarmee ook het probleem waar we tegenwoordig mee te kampen hebben. We overvoeden onszelf.

In arme landen sterven mensen van de honger, in rijke landen sterven ze van te veel eten.

Kort samengevat kun je zeggen dat het Vastendieet een makkelijk dieet is omdat het alleen maar af en toe van je vraagt op je calorie inname te letten. En dat is bijlange niet zo moeilijk als een dieet wat elke dag het uiterste van je vraagt als het gaat om het letten op wat je eet.

Ons advies is Word 5:2 VIP+ Lid en of download Het Vastendieet eKookboek. Je kunt meteen beginnen voor een beter en gezond leven (het is slechts een kleine investering die je hoeft te doen).

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

13 gedachten over “Beginnen met Het 5:2 Vasten Dieet”

 1. Ik ben in Januari begonnen en viel de eerste 4 weken 3 kilo af en de vasten dagen zijn niet moeilijk vol te houden. Ook op de andere dagen let ik op mijn voeding. Maar de laatste weken blijf ik op het zelfde gewicht hangen.
  Wat doe ik verkeerd.?

  • Hallo Nico, deze vraag komt regelmatig voorbij. Het beste advies wat ik je kan geven is lid te worden van onze Het 5:2 Vastendieet Facebook groep en daar je vraag neerleggen. Je zult verbaast zijn hoeveel reacties je zal krijgen en wat voor goede tips er tussen zullen zitten. :)

   Je kunt lid worden door eerst vrienden te worden en lid van de groep.
   Klik op deze link om lid te worden van de groep:
   https://www.facebook.com/groups/het52vastendieet/

   Succes! ;)

   • Dat is een leuk antwoord, alleen doen ze daar niks met verzoek. Ik heb dat nu ongeveer 3 maanden geleden gedaanm maar tot heden geen reactie.

    • Hoi Sonja. Het kan even duren met het worden toegelaten in de Facebook groep omdat we 1 keer per 10 dagen de leden toevoegen die zich aanmelden. Wat is je aanmelding naam waarbij je je hebt aangemeld bij Het 5:2 Vastendieet Facebook groep? Zou je je anders nog een keer willen aanmelden? Dan weet ik zeker dat het goed komt. Als je je vandaag aanmeld dan zal ik vandaag je nog toevoegen.

     • PS Als je al meer dan 3 maanden wacht op toelaten dan is er wat fout gegaan want normaal duurt het bijlange niet zo lang. Als je je even opnieuw wil aanmelden dan zal ik je meteen toevoegen.

 2. Ik heb al wat ervaring met Intermittent Fasting 16/8 methode (dagelijks behalve in het weekend, eten tussen 12 en 20 uur) en heb daar al redelijk goede resultaten mee behaald. Mijn vetpercentage is nu 14% en ik wil dat graag verder verlagen.
  Ik wil graag de 5/2 methode proberen maar ik vind het vervelend om de lunch op het werk over te slaan en niet met collegas te gaan lunchen. Kan ik ook op vastendagen alle 600 calorien tijdens de lunch gebruiken? Ik doe ook aan krachttraining en heb gelezen dat trainen in “fasted state” goed werkt om vet te verbranden. is het bekend hoeveel uur na de laatst maaltijd je ongeveer in de “fasted state” bent? (Ik train meestal savonds).

  • Hoi Mat,

   Je kunt antwoord op (al) je vragen krijgen op het 5:2 Vastendieet forum, in de groep op Facebook. Ik verwijs je naar de groep op Facebook omdat de feedback van alle leden supergoed is en zij hebben inmiddels zoveel ervaring met Het Vastendieet dat de kans dat je een goed en bevredigend antwoord krijg op je vragen bijna 100% is.

   En bovendien is je vraag weer waardevol voor de leden, je brengt ze misschien en wellicht daardoor op goede ideeën of geeft ze waardevolle informatie waar de groep dan ook weer wat mee kan.

   Klik op deze link om lid te worden van het 5:2 Vastendieet groep:
   https://www.facebook.com/groups/het52vastendieet/

   Ik zal je dan toevoegen aan het 5:2 Vastendieet groep.

  • Hoi Sonja. Het kan even duren met het worden toegelaten in de Facebook groep omdat we 1 keer per 10 dagen de leden toevoegen die zich aanmelden. Wat is je aanmelding naam waarbij je je hebt aangemeld bij Het 5:2 Vastendieet Facebook groep? Zou je je anders nog een keer willen aanmelden? Dan weet ik zeker dat het goed komt. Als je je vandaag aanmeld dan zal ik vandaag je nog toevoegen.

 3. Ook ik heb me vorige week aangemeld bij de FB-groep, maar ben nog steeds niet toegelaten. Jammer, want ik ben erg enthousiast en zou graag de ervaringen van anderen lezen en tips uitwisselen.

  Birthe

 4. Hallo, ook ik heb me enige tijd geleden aangemeld bij de 5:2 groep op Facebook maar tot op heden geen respons…

  • Hoi Emily, onder welke naam jij je aangemeld? Want ik wil je wel toelaten, maar zie je naam er niet tussen staan. Meld je anders nog even een keer aan en laat me hier even weten onder welke naam dan zal ik je meteen toelaten in de groep.

Reacties zijn gesloten.

VIP+ Leden