Wat drink je tijdens het Vastendieet?

Water is het beste wat je kan drinken tijdens je vastendagen, veel water! Dat mag met of zonder koolzuur en bijvoorbeeld met een ijsblokje als het mooi weer is (mag ook in de winter natuurlijk als je dat wilt). Daarbij kan een schijfje citroen of limoen ook lekker zijn.

Als je op zoek bent naar drankjes met wat meer smaak ga dan voor kruidenthee, groene thee, zwarte thee en zwarte koffie. Als je melk toevoegt aan je koffie dan kom je veel sneller aan je calorieën per dag wat je mag hebben tijdens je vastendagen.

Vruchtensap en smoothies worden vaak beschouwd als een ‘gezonde’ optie maar bevatten echter veel fruit suikers en zijn geen vervanging voor het eten van de vrucht zelf, al helemaal niet op een vastendag, want dan wil je niet een ongewenste piek in je bloed suikers.

Hoe ik denk over koolzuurhoudende dranken? Frisdrank zit vol met suikers – tot 10 theelepels per blikje – dus het is zal geen verrassing zijn dat deze moeten worden vermeden op een vastendag. Light frisdranken in het algemeen gebruiken aspartaam of sucralose voor hun zoetheid.

Er is enige bezorgdheid over de effecten van deze intensieve zoetstoffen op de eetlust en darmbacteriën. En een recente studie vermoede dat bepaalde soorten bloedkanker bij mannen (maar niet bij vrouwen) kon worden gekoppeld aan het gebruik de light zoetstoffen.

Er is echter nog geen duidelijk en of uitsluitend antwoord op de vraag of light frisdrank al dan niet slecht voor je is. Dus wees voorzichtig met het gebruiken er van. Als een Diet Coke je door de vastendagen helpt dan is het prima, maar drink er niet teveel van tijdens je normale dagen. En mocht je dat wel doen drink er dan ook veel water bij.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

1 gedachte over “Wat drink je tijdens het Vastendieet?”

Plaats een reactie

VIP+ Leden