BBQ balletjes - Koolhydraatarm en Glutenvrij - 96 Calorieën
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Auteur:
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
  • 1 pond gehakt half om half of rundergehakt
  • 1 tl kristalsuiker suikervervanger (honing)
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookte als je het hebt)
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ tl gemalen komijn
  • ¼ theelepel selderijzout
  • 1 ei
  • ¼ kopje amandelmeel
  • 1 eetlepel water
Voor de BBQ saus
  • ¼ kopje gele mosterd
  • 2 tl Frank's Hot Sauce
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
  • 3 eetlepels kristalsuiker substituut (honing)
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels suikervrij ketchup
  • zout en peper naar smaak
Bereiding
  1. Begin met het maken van de saus zodat de smaak van de saus zich te volledig kan ontwikkelen. Intussen ga jij bezig bent met het maken van de gehaktballetjes.
Voor de saus
  1. Voeg alle ingrediënten in een kleine steelpan en roer tot het een gladde massa wordt. Laat het sudderen op een laag vuur, ongeveer 8 minuten.
Voor de gehaktballetjes
  1. Voeg alle gehaktbal ingrediënten in een middelgrote kom en meng het goed. Maak 16 gehaktballen. Bak de gehaktballetjes in een grote braadpan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn aan alle kanten en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Doe de gehaktballetjes in de BBQ saus, leg ze vervolgens uitgespreid op een bakplaat met bakpapier en bak de balletjes (voorzichtig !!) nog 2-3 minuten.
  2. Serveer met koolhydraatarme salade.
Voedingswaarde
Calorieën: 96
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/bbq-vlees-balletjes/