BBQ balletjes - Koolhydraatarm en Glutenvrij - 96 Calorieën
Bereiding
Kooktijd
Totaal
Auteur: Het 5:2 Dieet
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
1 pond gehakt half om half of rundergehakt
1 tl kristalsuiker suikervervanger (honing)
1 theelepel paprikapoeder (gerookte als je het hebt)
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel cayennepeper
½ tl gemalen komijn
¼ theelepel selderijzout
1 ei
¼ kopje amandelmeel
1 eetlepel water
Voor de BBQ saus
¼ kopje gele mosterd
2 tl Frank's Hot Sauce
1 eetlepel gebakken uitjes
3 eetlepels kristalsuiker substituut (honing)
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels suikervrij ketchup
zout en peper naar smaak
Bereiding
Begin met het maken van de saus zodat de smaak van de saus zich te volledig kan ontwikkelen. Intussen ga jij bezig bent met het maken van de gehaktballetjes.
Voor de saus
Voeg alle ingrediënten in een kleine steelpan en roer tot het een gladde massa wordt. Laat het sudderen op een laag vuur, ongeveer 8 minuten.
Voor de gehaktballetjes
Voeg alle gehaktbal ingrediënten in een middelgrote kom en meng het goed. Maak 16 gehaktballen. Bak de gehaktballetjes in een grote braadpan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn aan alle kanten en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Doe de gehaktballetjes in de BBQ saus, leg ze vervolgens uitgespreid op een bakplaat met bakpapier en bak de balletjes (voorzichtig !!) nog 2-3 minuten.