Pittige Zomerse Courgette Spaghetti met Chipotle pepers in Adobo saus - 386 calorieën
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Auteur:
Recept: Spiraalsnijder Recepten
Serves: 4
Ingrediënten
  • 100 gram gewone (ongekookte) spaghetti
  • 1 blik (200 gram) Chi­pot­le pe­per in
  • Ado­bo saus
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 4 kopjes gespiraliseerde courgette
  • (ongeveer 600 gram)
  • ¾ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Kook de gewone spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, zonder zout.
  2. Haal 1 chili en 1 eetlepel saus uit de blik Chi­pot­le pe­per in Ado­bo saus, (bewaar resterende saus voor ander gebruik).
  3. Verwijder zaden uit chili (voor extra pittigheid laat je de zaden er in) en hak de chili in stukjes
  4. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chili, saus en knoflook toe en bak (sauteer) 1 minuut.
  5. Voeg de courgette spaghetti toe en roerbak het 4 minuten.
  6. Voeg de gewone pasta bij de courgette pasta, meng voorzichtig door elkaar met een keukentang.
  7. Bestrooi met zout, peper en kaas.
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/product/chipotle-pepers-adobo-saus/