Vastendieet Recept: Roerei 155 calorieën
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • Eieren
  • Verse kruiden, gehakt
  • Chilivlokken
  • Paddenstoelen, voorgebakken
  • Gehakte ham of gerookte zalm, weinig heeft al veel effect
Bereiding
  1. Breek twee eieren (1 groot ei telt ca. 70 calorieën) in een beker of kop, voeg 2 eetlepels (30 ml: 15 calorieën) halfvolle melk toe.
  2. Klop goed met een vork tot het eiwit en eigeel gemengd zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spuit een caloriearme bakspray (of gebruik een klein klontje boter) in een anti aanbak pan en zet hem op laag/matig vuur: hoe langzamer je bakt, des te beter de consistentie.
  4. Voeg het eimengsel toe en bak een minuut zonder roeren. Beweeg daarna mengsel door de pan met een lepel of spatel tot het stolt of dik wordt, afhankelijk van hoe je je eieren graag eet. Bak door en door als je immuun gecompromitteerd of zwanger bent. Bedenk dat het ei blijft doorwarmen zolang het in de hete pan ligt dus, serveer direct.
Notes
Serveertip: in plaats van toast bak je grote portobello's 4 tot 5 minuten (keer ze halverwege) en leg je de eieren er bovenop.
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/vastendieet-ontbij-recept-roerei-155-calorieen/