Gepocheerde Zalm met Citroen en Kruiden
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Dit is een heel eenvoudig recept en heerlijk wanneer je het warm serveert met nieuwe aardappelen of koud met een salade. Het pocheren houdt de zalm vochtig en de kruiden voegen een mooie subtiele smaak toe. Dit recept is perfect voor de 5:2 voeding van het Vastendieet, want de zalm is slechts 260 calorieën, waaronder de verse kruiden! Serveer het geheel met een groene salade voor een extra 20 calorieën (100 g gemengde slablaadjes), een extra 8 calorieën voor 10 radijsjes en extra 8 calorieën voor 10 tot 12 plakjes komkommer.
Auteur:
Recept: Lunch
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (gewicht 125 gram elk)
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels gehakte kruiden
  • (zoals dille, peterselie en bieslook)
  • zeezout en peper
Bereiding
  1. Giet wat water in een hoge koekenpan, precies genoeg om alleen de zalm stukken te bedekken en voeg wat citroensap toe.
  2. Verwarm het water tot het kookt en voeg de zalm stukken en de gehakte kruiden toe. Bewaar ook wat kruiden voor de garnering.
  3. Plaats een deksel op de pan en draai het vuur laag zodat het zacht kan sudderen. Pocheer de zalm stukken 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm stukken.
  4. Til de zalm uit de pan en leg ze op een bord met extra gehakte kruiden verspreid over de top als garnering.
  5. Serveer het gerecht met salade, nieuwe aardappelen of gestoomde groenten van het seizoen en met een part van de citroen.
Notes
Als je een gezond en fit leven wilt kun je jezelf motiveren met wat wij noemen: Het 5:2 Vastendieet Motivatie Kit. Apparaten die je leven een stuk makkelijker een aangenamer maken. Bekijk ons aanbod.
Recipe by Het 5:2 Vasten Dieet at https://hetvastendieet.nl/het-vasten-dieet-lunch-gepocheerde-zalm/