Gember- en knoflooksoep

Deze traditionele gember- en knoflooksoep recept bestrijdt de griep, verkoudheid, overmatige slijm- en neus-ontstekingen

De winter is bijna hier en dat betekent dat het griepseizoen in de lift zit. Met de verandering van temperatuur en de koude lucht die meer bevorderlijk is voor het verspreiden van ziektekiemen voelen velen van ons zich al ziekjes worden. Misschien beginnen sommigen van ons al wat te sniffen, terwijl andere keelpijn hebben. Vaak zijn deze symptomen niet sterk genoeg om een dag op het werk te missen om uit te rusten, maar toch zijn ze vervelend. In plaats van de hele dag aan te kwakkelen, probeer dan dit soeprecept te bereiden dat je immuunsysteem kan stimuleren en je symptomen kan verlichten.

Gezondheidsvoordelen van knoflook

Knoflook bevat allicine, een stof die bekend staat om zijn antimicrobiële, antivirale, antischimmel- en antioxiderende eigenschappen. Het beïnvloedt ook het lichaam door de bloeddruk te verlagen en ondersteunt de spijsvertering, de bloedsomloop en het immuunsysteem. Als je geen fan bent van knoflook in je eten kun je ook geurloze knoflooksupplementen proberen.

Knoflook kan:

  • hoge bloeddruk regelen
  • allergieën bestrijden
  • plaque verminderen uit de slagaders
  • bloedsuikerspiegel reguleren
  • parasieten verdrijven
  • ontsteking verminderen
  • helpen gewichtstoename te voorkomen
  • een zere keel behandelen
  • infecties verzachten van de bovenste luchtwegen

Knoflook is een vitale bron van vitamines van voedingsstoffen die symptomen van verkoudheid en griep kunnen bestrijden. Onderzoekers voerden een 12 weken durende placebo-gecontroleerde studie uit waarbij de potentie van allicin-poeder op symptomen van verkoudheid werd getest. De resultaten toonden aan dat het poeder de symptomen met meer dan 50% verminderde.

Gezondheidsvoordelen van Gember

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt om verkoudheden, koorts, problemen met de spijsvertering en andere aandoeningen te genezen. Het is ook een krachtige ontstekingsremmer en effectief bij het verzachten van artritis. Veel studies hebben hun effectiviteit in het behandelen van misselijkheid en braken ook bewezen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat gember antioxiderende, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen heeft die nuttig zijn bij het genezen van verkoudheids- en griepverschijnselen.

Anti-griep: Gember- en knoflooksoep

Hier is een recept dat deze twee superfoods combineert tot een soep en helpt mee aan het verlichten van de symptomen van verkoudheid, griep en sinus infecties.

Meer lekkere, gezonde, caloriearme recepten:

iPhone 11 - Zoooo mooi!


5 from 1 reviews
Gember- en knoflooksoep
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 4 groene uien (lente-ui of bosui), fijn gesneden
  • 50 g geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 7 kopjes kippenbouillon of bouillon (of groentebouillon voor veganisten)
  • 1 fijn gesneden medium-hete chili peper
Bereiding
  1. Plaats de uien, knoflook en gember in een grote pan en bak zachtjes op laag vuur gedurende 2 minuten.
  2. Voeg bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  3. Stoof zachtjes totdat alle ingrediënten zijn verzacht.
  4. Voeg de fijngehakte chili peper toe en laat het 5 minuten sudderen voordat je het serveert met warm, knapperig brood
Notes
Variaties: als je geen fan bent van pittig, probeer dan de chili peper te verwisselen en strooi er wat kaneel in voor andere gezondheidsvoordelen. Voeg voor een hartelijkere soep wortelen en pompoen in de pan toe. Laat het sudderen tot ze zacht zijn en pureer dan de soep. Als je de griep bestrijdende voordelen van deze soep wilt omzetten in een volledige maaltijd, voeg dan gesneden champignons, gehakte broccoli in de pan met wat kip. Voeg voor veganistische opties bonen toe in plaats van kip. Voeg wat wilde rijst of quinoa toe in de individuele kommen en je hebt een eenvoudige en griep bestrijdende maaltijd!

 

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

3 gedachten over “Gember- en knoflooksoep”

  1. Heb deze soep al twee keer gemaakt. Ik vind hem heerlijk. Vandaag ook kastanjechampignons erbij gedaan. En iets meer knoflook. Maar vooral omdat iedereen op het werk ziek, verkouden en grieperig is. En ik probeer dat te voorkomen omdat ik COPD heb. Ga het 2 x per week eten en ben heel benieuwd of het mij deze herfst en winter goed zal beschermen. Ik heb er wel goede hoop op! Bedankt voor dit recept!

Reacties zijn gesloten.

VIP+ Leden