Het 5:2 Vastendieet in de Linda

Er staat een mooi artikel in de Linda over het 5:2 Vastendieet waarbij Amanda, een 33 jarige voedingsdeskundige, wordt geïnterviewd over het 5:2 Vastendieet.

Het Vastendieet helpt ook tegen Alzheimer

Ik geloof in het 5:2 Vastendieet

Het 5:2 Vastendieet is vijf dagen gewoon eten en twee dagen vasten over de week verspreid. Voedingsdeskundige Amanda gelooft niet in een crash dieet waarbij er drieduizend calorieën per week moet worden geminderd. Het Vastendieet verlangt maar vijfhonderd calorieën op een vastendag.

Vasten tot 24 uur achter elkaar geeft vaak het beste resultaat

het 5:2 vastendieet in de lindaDoor voedselgoeroes zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Ze spreken elkaar vaak tegen. De voedingsdeskundige vind levenswijzen als de Voedselloper te extreem. Door normaal te eten kun je ook gezond afvallen.

Bang zijn voor koemelk, gluten en tarwe vind ze overdreven. Daarentegen kun je beter wel de geraffineerde producten vermijden. Een glas melk per dag is prima, en tarwe kun je vervangen door bijvoorbeeld quinoa en bruin brood door spelt of zuurdesem. Superfood kun je vervangen door gezonde groenten als bijvoorbeeld broccoli. Veel goedkoper dan menig superfood product.

Door het Vasten en gezond eten kun je Alzheimer met tientallen jaren uitstellen!

Tot slot verteld Amanda dat chemotherapie beter lijkt aan te slaan en muizen worden veel ouder dankzij het Vasten. We zijn dan wel geen muizen, maar, zo verteld Amanda, Ik voel me er goed bij!

Bestel hier Het Vastendieet Boek 

BRON: LINDA

 

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

VIP+ Leden