Het dieet van Gaal: verlies gewicht en verbetert je gezondheid met vasten

Het dieet van Gaal

Louis van Gaal, de voormalig voetbalcoach van beroemde clubs zoals Ajax, FC Barcelona en Manchester United, heeft onlangs bekendgemaakt dat hij aan “intermittent fasting” doet. Dit is een populaire manier van eten waarbij men perioden van vasten afwisselt met periodes van eten.

Intermittent fasting, ook wel Het (5:2) Vastendieet genoemd, is een populaire manier van eten waarbij men perioden van vasten afwisselt met periodes van eten. Er zijn veel verschillende manieren om intermittent fasting te doen, zoals het eten van al je maaltijden binnen een bepaalde tijdsperiode van de dag of het vasten gedurende bepaalde dagen van de week.

Volgens Van Gaal heeft hij in een jaar tijd 15 kilo afgevallen door dit dieet te volgen. Er zijn veel verschillende manieren om intermittent fasting te doen, zoals het eten van al je maaltijden binnen een bepaalde tijdsperiode van de dag of het vasten gedurende bepaalde dagen van de week.

Studies hebben aangetoond dat dit soort eetpatroon kan helpen bij gewichtsverlies en de verbetering van de gezondheid van het hart en de bloedsuikerspiegel. Bovendien, intermittent fasting is een manier om de stofwisseling te verhogen en de levensduur te verlengen.

Van Gaal geeft aan dat hij zijn vastenperiode van 16 uur heeft en eet tussen 12 uur tot 20 uur. Hij eet geen ontbijt, maar wel lunch en diner en houdt zich aan een gezonde voeding.

In deze pagina zullen we dieper ingaan op het dieet wat Louis van Gaal volgt en hoe hij het toegepast kan worden om gewicht te verliezen en zijn gezondheid te verbeteren.

Wat is Louis van Gaals dieet?

Het dieet van Louis van Gaal die hij volgt is gebaseerd op intermittent fasting. Hij eet al zijn maaltijden binnen een tijdsperiode van 8 uur, en vast verder de rest van de dag. Hij eet geen ontbijt, maar wel lunch en diner en houdt zich aan een gezonde voeding.

Bekijk hieronder de documentaire over Intermittent fasting:

Hoe werkt Louis van Gaals dieet?

Door het vasten gedurende 16 uur en eten gedurende 8 uur, Louis van Gaals dieet verandert de balans tussen de stofwisseling van glucose en vet. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om vet te verbranden als energiebron in plaats van glucose. Dit proces wordt ook wel lipolyse genoemd.

Voordelen van Louis van Gaals dieet

 • Gewichtsverlies: door het vasten gedurende 16 uur en eten gedurende 8 uur, kan Louis van Gaals dieet helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van calorie-inname en het verhogen van vetverbranding.
 • Verbetering van de gezondheid van het hart: Louis van Gaals dieet kan de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel verlagen, wat de gezondheid van het hart kan verbeteren.
 • Verbetering van de stofwisseling: Louis van Gaals dieet kan de stofwisseling verhogen, wat kan bijdragen aan een gezonde levensduur.

Houd er wel rekening mee dat, hoewel Louis van Gaal het dieet volgde, er geen wetenschappelijk bewijs is dat zijn dieet deze specifieke voordelen heeft, en dat het raadzaam is om een arts of diëtist te raadplegen voordat je begint met een nieuw dieet.

Vastendieet eKookboek

Het is belangrijk om gezonde voeding te eten als je het vastendieet volgt. Hoewel het vastendieet zich richt op de tijdsperiode waarin je eet, is het ook belangrijk om te overwegen wat je eet tijdens die tijdsperiode.

Een gezonde voeding bevat een evenwichtige hoeveelheid van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitamines en mineralen) die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Het is ook belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die hoog zijn in verwerkte suikers en verzadigde vetten, omdat dit kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Recepten kunnen nuttig zijn als je het vastendieet volgt, omdat ze je helpen gezonde maaltijdopties te bedenken die binnen de vastentijden vallen. Er zijn veel recepten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het vastendieet en die gezonde, evenwichtige maaltijden bevatten.

Bestel een van onze eKookboeken of wordt VIP+ Lid:

Intermittent fasting

In deze pagina zullen we dieper ingaan op de wetenschappelijke onderbouwing van intermittent fasting en hoe het kan helpen bij gewichtsverlies en verbetering van de gezondheid.

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is een manier van eten waarbij men perioden van vasten afwisselt met periodes van eten. Er zijn veel verschillende manieren om intermittent fasting te doen, zoals het eten van al je maaltijden binnen een bepaalde tijdsperiode van de dag of het vasten gedurende bepaalde dagen van de week.

Hoe werkt intermittent fasting?

Intermittent fasting werkt door het veranderen van de balans tussen de stofwisseling van glucose en vet. Wanneer we eten, wordt ons lichaam in een staat gebracht waarin we glucose verbruiken als onze belangrijkste energiebron. Wanneer we vasten, begint ons lichaam vet te verbranden als energiebron in plaats van glucose. Dit proces wordt ook wel lipolyse genoemd.

Voordelen van intermittent fasting

 • Gewichtsverlies: Intermittent fasting kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van calorie-inname en het verhogen van vetverbranding.
 • Verbetering van de gezondheid van het hart: Intermittent fasting kan de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel verlagen, wat de gezondheid van het hart kan verbeteren.
 • Verbetering van de stofwisseling: Intermittent fasting kan de stofwisseling verhogen, wat kan bijdragen aan een gezonde levensduur.
 • Anti-aging effect: Intermittent fasting kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en kan bijdragen aan een vermindering van het risico op bepaalde ziekten zoals kanker en diabetes.

Intermittent fasting, ook wel het vastendieet genoemd, is een populaire manier van eten waarbij men perioden van vasten afwisselt met periodes van eten. Er zijn veel verschillende manieren om intermittent fasting te doen, zoals het eten van al je maaltijden binnen een bepaalde tijdsperiode van de dag of het vasten gedurende bepaalde dagen van de week.

Het Vastendieet

Wat is het vastendieet?

Het vastendieet is een manier van eten waarbij men perioden van vasten afwisselt met periodes van eten. Er zijn veel verschillende manieren om het vastendieet te doen, zoals het eten van al je maaltijden binnen een bepaalde tijdsperiode van de dag of het vasten gedurende bepaalde dagen van de week.

Hoe werkt het vastendieet?

Het vastendieet werkt door het veranderen van de balans tussen de stofwisseling van glucose en vet. Wanneer we eten, wordt ons lichaam in een staat gebracht waarin we glucose verbruiken als onze belangrijkste energiebron. Wanneer we vasten, begint ons lichaam vet te verbranden als energiebron in plaats van glucose. Dit proces wordt ook wel lipolyse genoemd.

Voordelen van het vastendieet

 • Gewichtsverlies: Het vastendieet kan helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van calorie-inname en het verhogen van vetverbranding.
  Verbetering van de gezondheid van het hart: Het vastendieet kan de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel verlagen, wat de gezondheid van het hart kan verbeteren.
  Verbetering van de stofwisseling: Het vastendieet kan de stofwisseling verhogen, wat kan bijdragen aan een gezonde levensduur.
  Anti-aging effect: Het vastendieet kan helpen bij het verminderen van ontstekingen

Bestel hier het 5:2 Vastendieet eKookboek

VIP+ Leden