Knoflookzout maken of kopen? Hoe maak je zelf knoflookzout?

knoflookzout maken of kopen? Hoe maak je zejf knoflookzout? Waar koop je knoflookzout? Is knoflookzout bij ah te koop?

Waar koop je knoflookzout?

Knoflookzout is in enkele winkels kant en klaar te koop, maar als je knoflookpoeder en zout in je keukenkast hebt staan dan kun je je eigen knoflookzout maken. Het is super eenvoudig om thuis zelf te mixen en je bespaart geld als je dat zelf doet.

Is knoflookzout bij ah / supermarkt te koop?

Dat potje knoflookzout dat ze in de supermarkt verkopen is niets meer dan te duur zout met een beetje knoflookpoeder erin gemengd. Nu je weet hoe ze het maken is het tijd om het zelf te gaan maken.

Knoflookzout maken

knoflookzout zelf maken

De eenvoudigste manier om knoflookzout te maken is: meng je drie delen zout met een deel knoflookpoeder. Bewaar het in een luchtdichte container totdat je het nodig hebt. Zorg ervoor dat je de pot labelt, zodat je niet vergeet wat erin zit.

  • 3 delen zout mengen met 1 deel knoflookpoeder

Dit recept maakt het gemakkelijk om zo veel of zo weinig te maken als je wilt. Maak een voorraad om tijd te besparen en zorg dat je het altijd bij de hand hebt voor je recepten. Je kunt het ook alleen maken als je het op het moment nodig hebt.

Kweek je eigen knoflook

Knoflook is leuk en relatief eenvoudig te kweken in de tuin. Elk teentje knoflook kan opnieuw worden geplant om volgend jaar een nieuwe bol te creëren. Het is een van de beste gewassen voor zuinige tuinders omdat een eenmalige investering in zaaigoed waarvan je jarenlang met de juiste zorg kan profiteren.

Alleen grote, perfecte knoflookbollen zijn geschikt voor langdurige opslag of herbeplanting. Het maken van knoflookpoeder is een geweldige manier om bollen te gebruiken die ondermaats zijn of beschadigd tijdens de oogst. Het is echt gemakkelijk om te doen en smaakt beter dan alle knoflookpoeders die je in de winkel kunt kopen. Bovendien heb je een van de belangrijkste ingrediënten om knoflookzout te maken.

Knoflookzout maken met verse knoflook

Je kunt knoflook-zout ook met verse knoflook maken. Daarvoor heb je verse knoflook nodig, zout, een oven, bakplaat en een blender nodig. Bekijk onderstaande video hoe je dat precies doet.

  • meng 3 delen zout met 1 deel knoflookpoeder
  • 1 theelepel knoflookzout = 3/4 theelepel zout + 2 tenen knoflook
  • 1 teen knoflook = 1/8 theelepel knoflookpoeder

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden