Marinara saus maken: suikervrij en koolhydraatarm recept

Marinara saus met weinig koolhydraten (en suikervrij) is makkelijk zelf te maken!

Marinara saus maken

Dit Marinara saus recept is een van de vele koolhydraatarme ingrediënten die ik regelmatig gebruik. Verschillende vastendieet recepten bevatten deze eenvoudig te maken saus en ik zal het ook blijven gebruiken in komende recepten op de website van Het Vastendieet (5:2 en 16:8).

Marinara saus is geweldig als low-carb pizzatopping, met courgetti of als een dip met zelfgemaakte, graanvrije vastendieet-broodstengels. Marinara saus maken – het is eenvoudiger dan je denkt – volg gewoon het onderstaande recept (voedingswaarden (per 1/4 kop, 60 g / 101 kcal):

Marinara saus ingrediënten

  • 1 kopje cherry tomaatjes of gewone tomaten, gehakt (150 g)
  • 1/2 – 1 kopje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje of kleine witte ui (30 g)
  • 1/4 kop tomatenpuree / pasta, ongezoet (60 g)
  • 1/4 kop extra vergine olijfolie (60 ml / 2 fl oz)
  • 1/4 theelepel zout of meer naar smaak (ik houd van roze Himalayan)
  • vers gemalen zwarte peper

Marinara saus bereiding

    1. Was en laat de tomaten en verse basilicum uitlekken. Pel de ui en knoflook.
    2. Doe de meeste ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Mogelijk moet je de ui in blokjes snijden en de knoflook fijnstampen om te controleren of er geen grote stukken meer zijn.
    3. Als je de voorkeur geeft aan een dikke textuur, laat je wat tomaten en basilicum opzij, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de gladde saus. Als je klaar bent, plaats je het in een luchtdichte bewaar-container en bewaar je het maximaal een week in de koelkast. Om het langer vers te houden, giet je een dunne laag extra vergine olijfolie erop en bewaar je het maximaal 2 weken.
    4. Marinarasaus is perfect als topping op low-carb pizza!

Recepten met Marinara saus

Op de website van Het Vastendieet (5:2 en 16:8), alsook in de Vastendieet e-Kookboeken (geschikt voor 5:2 en 16:8 en OMAD), vind je verschillende reepten waarbij zelfgemaakt Marinara saus wordt gebruikt, zoals als bijvoorbeeld onderstaande recepten:

Lees Meer
Low Carb Pizza Kip Tricolore met dikke bodem voor 4 personen, 619 calorieën (2 slices)
Lees Meer
Courgetti Kalkoen Gehaktballen en Saus - 365 calorieën

Vastendieet Recepten

Bekijk hier een greep uit het aanbod Vastendieet Recepten (geschikt voor 5:2 en 16:8 en OMAD) die je kunt vinden in Het 5:2 Vastendieet e-Kookboek en het Spirelli Spiraalsnijder e-Kookboek.

Bestel nu het 5:2 Vastendieet eKookboek

 19.95In winkelmand

Lees Meer
Vis met Paprika en Rijst - 325 Calorieën
Lees Meer
Gevulde Paprika's - 300 Calorieën
Lees Meer
Gegrilde Groenten met Mozzarella - 422 Calorieën
Lees Meer
Griekse Salade met Oregano en Munt - 290 Calorieën
Lees Meer
Gepocheerde Zalm met Citroen - 350 Calorieën
Lees Meer
Walnoot Pesto Kalkoen Burger - 262 Calorieën
Lees Meer
Vega Worteltaart Smoothie 290 Calorieën
Lees Meer
Bloemkool Soep - 182 Calorieën
Lees Meer
Tropische Sla Wraps met Quinoa - 170 Calorieën
Lees Meer
Gr. Yoghurt Bramen Cashewnoten - 172 Calorieën
Lees Meer
Citroen Kip met Bloemkool Rijst 323 Calorieën

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

VIP+ Leden