Het 5:2 Vastendieet Ervaringen

Hieronder zie je een greep uit de 5:2 Vasten Dieet Ervaringen die komen van onze 5:2 Vasten Dieet leden van o.a. onze Facebook groep.

Word (ook) 5:2 VIP+ Lid

Wil je na het lezen van de ervaringen meteen aan de slag met Het 5:2 Vasten Dieet? Word dan 5:2 VIP+Lid en krijg meteen online toegang tot maar liefst tweeënvijftig caloriearme 5:2 recepten, inclusief gratis updates en toegang tot alle artikelen, tips en tricks over Het 5:2 Vasten Dieet.

Lees hier de Vastendieet Ervaringen

Hieronder zie je een greep uit de vastendieet ervaringen. De ervaringen worden gedeeld via onze website en onze besloten 5:2 Vasten Dieet Facebook groep.

buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips
Na 5 weken deze levenswijze 6 kg afgevallen. Trots op mezelf!!
Monique: Trots op mezelf!!
buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips
Ik ben enorm blij met het Vastendieet. Ik ben nu in de 8e week en ben al ruim 10 kilo afgevallen. Mijn eetlust is drastisch verminderd en eet nog amper koolhydraten, met af en toe een uitzondering, maar dat is dan ook niet erg. Mijn bloeddruk was altijd hoog en ik slikte daar medicijnen voor waardoor het kunstmatig laag werd gehouden. Mijn medicijnen heb ik van de arts mogen halveren en mijn bloeddruk is stabiel gebleven ( op naar medicijnvrij!!), mijn glucosemeting in het begin was 6.4, wat al verontrustend werd en bij mijn laatste meting was het 5.5 . Ik ben een blije "dieëter".
Joyce: Ik ben nu in de 8e week en ben al ruim 10 kilo afgevallen!
buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips
Het enige dieet dat ik ooit heb volgehouden en waarschijnlijk een leven lang kan volhouden. Ben bezig sinds begin augustus, ben nu al tien kilo kwijt en maar liefst ZES cm van mijn tailleomvang en twee centimeter rond mijn hals. Belangrijkste: ik voel me er heerlijk en energiek en schoon bij. Mijn zandloperfiguur is weer zichtbaar, hoera!
Yuleng: Het enige dieet dat ik ooit heb volgehouden
buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips
Ik volg het 5:2 dieet nu zo’n 3 weken, na het zien van de documentaire en het lezen van het boek. Ik voel me actief, en sterk/trots dat het lukt om te vasten. Prettig om als ik erg veel zin heb in (bijvoorbeeld) een koekje, ik weet dat ik de volgende ochtend dat koekje kan nemen (hoewel ik tegen die tijd vaak meer behoefte heb aan een normaal ontbijt). Succes allemaal!
Tessa: Ik voel me actief, en sterk/trots dat het lukt om te vasten.
buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips
In het begin honger gevoel en nu na 3 weken de eetdrang verminderd. Nu kan ik met een klein bordje en een thee-lepeltje mijn maag vullen zonder nog een keer op te scheppen. Ik voel dat ik de regie over mijn eetpatroon door dit vasten terug heb sinds lange lange tijd. Levenslang is in min situatie absoluut geen straf. Nu als ik iets te veel eet voel ik dit nog uren lang erna. Eigenlijk is dit dieet een soort Mindfull eten. Op de weegschaal ga ik niet staan. Maar de riem geeft wekelijks veranderingen aan.
Adrienne: Een dieet die geen dieet is maar een soort Mindfullness.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

3 gedachten over “Het 5:2 Vastendieet Ervaringen”

 1. Na het zien van de documentaire zijn mijn man (57) en ik (55) meteen aan het ‘dieet’ begonnen en na drie maanden is mijn man al 10 kilo afgevallen en ik 6. Op de dagen dat we niet vasten houdt mijn man zich aan strengere eetregels dan ik waardoor ik gemiddeld minder afval, maar een pond per week vind ik een prima tempo. Zolang de dalende lijn doorzet ben ik ‘dik’ tevreden.
  Ik vind vooral de duidelijkheid van het systeem erg prettig en daardoor goed vol te houden. Op de vastendagen hoef ik nauwelijks na te denken over wat ik eet (‘s morgens meestal magere yoghurt met aardbeien, tussen de middag een grote kop drinkbouillon en ‘s avonds mager vlees of vis met veel groente) en op de gewone dagen eet ik waar ik trek in heb (al maak ik nu wel bewustere keuzes) en hoef ik me dus ook niet in ingewikkelde bochten te wringen. In het begin werkten we met calorieëntabel en keukenweegschaal, maar inmiddels voelen we wel aan wat wel en niet kan en kunnen we het gemakkelijk toepassen. We wegen onszelf zo eens in de drie weken op een weegschaal die verschillende metingen geeft (o.a. BMI, spiermassa en vetpercentage) en het is heel motiverend om de getallen in de loop van de tijd te zien veranderen. Het biedt houvast.
  De flexibiliteit van het dieet is ook heel prettig. We vasten normaal gesproken op maandag en woensdag, maar als we op die dagen iets bijzonders hebben waarbij gegeten en gedronken wordt, dan schuiven we onze vastendagen gewoon op. Een ideaal dieet voor de moderne mens, want al zal een ‘oerdieet’ heel gezond zijn, het is moeilijk vol te houden in een maatschappij die veel verleidingen biedt. Dit systeem biedt een goede balans tussen streng regime en ultieme verleiding. Een aanrader!

  Beantwoorden
 2. Na het zien van de documentaire is mijn man meteen begonnen. Ik ben later ingevallen en voor de kerst gestart met als doel mijn bloeddruk naar beneden te krijgen zonder medicijnen. Nu slik ik minder dan voorheen en is mijn bloeddruk perfect. Ik voel aan mijn lichaam dat ik ook wat ben afgevallen maar heb dat nooit in kilo’s gemeten. Voel mij goed en vind het makkelijk om vol te houden ook op dagen dat ik flink sport.

  Beantwoorden
 3. Op halfjaarlijkse controle geweest bij internist. In mijn bloedwaardes geen drastische verschillen te zien, cholesterol iets verlaagd. Maar….bloeddruk duidelijk lager sinds ik het dieet volg, medicijnen gehalveerd. Wauw! Internist vond het erg goed van mij en zei dat ik door het afvallen van de ca 11 kilo mijn kans op hart en vaatziekten zeker verkleind heb. Ben blij want in mijn familie komt vaatlijden voor met steeds n dodelijke afloop op jonge leeftijd. Het motiveert om door te gaan met deze levensstijl 5:2, op gewicht blijven!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

VIP+ Leden