Vastendieet Ontbijt Recept Roerei 155 Calorieën

Eieren bevatten veel eiwitten maar kunnen ook heel voedzaam zijn, vooral bij het ontbijt, dus het loont eraan te denken. Pocheren of koken zijn de magere bereidingswijze, maar je kunt ze ook bakken met caloriearme bakspray waarmee je normaal een calorie per keer gebruikt. Minder lekker dan boter, maar je verbruikt niet je hele rantsoen.

TIP! Als je zuinig bent met boter en niet een heel klontje gebruikt om een ei te bakken, maar gewoon een plakje, dan kan het niet veel kwaad en het is natuurlijker dan een bakspray of ‘vloeibare’ boter.

Dit recept bevat slechts 155 calorieën en is voor 1 persoon.


5 from 1 reviews
Vastendieet Recept: Roerei 155 calorieën
 
Auteur:
Ingrediënten
  • Eieren
  • Verse kruiden, gehakt
  • Chilivlokken
  • Paddenstoelen, voorgebakken
  • Gehakte ham of gerookte zalm, weinig heeft al veel effect
Bereiding
  1. Breek twee eieren (1 groot ei telt ca. 70 calorieën) in een beker of kop, voeg 2 eetlepels (30 ml: 15 calorieën) halfvolle melk toe.
  2. Klop goed met een vork tot het eiwit en eigeel gemengd zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spuit een caloriearme bakspray (of gebruik een klein klontje boter) in een anti aanbak pan en zet hem op laag/matig vuur: hoe langzamer je bakt, des te beter de consistentie.
  4. Voeg het eimengsel toe en bak een minuut zonder roeren. Beweeg daarna mengsel door de pan met een lepel of spatel tot het stolt of dik wordt, afhankelijk van hoe je je eieren graag eet. Bak door en door als je immuun gecompromitteerd of zwanger bent. Bedenk dat het ei blijft doorwarmen zolang het in de hete pan ligt dus, serveer direct.
Notes
Serveertip: in plaats van toast bak je grote portobello's 4 tot 5 minuten (keer ze halverwege) en leg je de eieren er bovenop.

 

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

1 gedachte over “Vastendieet Ontbijt Recept Roerei 155 Calorieën”

Reacties zijn gesloten.

VIP+ Leden