Een hongergevoel, wat doe je er tegen?

Een hongergevoel, wat doe je er tegen? Het is veelal een kwestie van wennen aan het hongergevoel en het omzetten van je mind-set om het makkelijker te krijgen om niet te eten. Vooral het besef dat als je honger gevoel hebt je lichaam zich herstelt was en is voor mij een grote motivatie. 

Bekijk hier de 5:2 Vasten Dieet Recepten…

Nog steeds honger? Volg deze eenvoudige suggesties en of tips om van het hongergevoel af te komen. 

  • Heb je misschien dorst? Hongergevoel kan optreden wanneer je uitgedroogd (te weinig gedronken hebt) bent. Probeer daarom altijd eerst wat te drinken voordat je beslist om te gaan eten.
  • Heb je echt honger of ben je gewoon verveeld? Eten uit verveling is heel gebruikelijk namelijk. Verander je gedachten door deel te nemen aan een activiteit gedurende 10 minuten. Ga voor een korte wandeling, doe wat (kunstzinnig) werk of ga een brief (dagboek) schrijven.
  • Bepaal je honger niveau. Geef het aan op een schaal van 1 -10. Zou je nu ook voedsel willen eten wat je het minst lust? Als het antwoord ja is, dan moet je waarschijnlijk iets eten.
  • Maak een bevredigende maaltijd. Met granen, peulvruchten en groenten. Een gezonde, evenwichtige voeding is zeer effectief in het terugdringen van de honger.
  • Eet iets warms. Warm eten en drinken zijn meer verzadigend. Probeer een hete kom kippen of groentesoep in plaats van een boterham met koude kip of salade.
  • Beteugel honger met gezonde vetten. Kies een handvol noten als tussendoortje.
  • Kies voedingsmiddelen en dranken die honger onderdrukken. Deze kunnen zijn bijvoorbeeld cafeïne, kruiden, aminozuren en vitaminen. Probeer een stukje harde snoep of kauwgom. Kleine hoeveelheden worden aanbevolen.
  • Eet slechts drie maaltijden per dag. Train je lichaam door te eten op hetzelfde tijdstip iedere dag. Weersta het eten tussen de maaltijden door. Binnen een paar weken zullen de honger symptomen tussen de maaltijden verdwijnen.
  • “Kijk naar wat je doet.” Schrijf alles op wat je eet, zet een foto van een vakantie bestemming op een prominente plek of een foto van een jurk (of broek voor de mannen) die je graag wilt kopen, dit zal je motiveren om alleen te eten wanneer je moet, niet wanneer je wilt.
  • “Probeer te drinken.” In plaats van eten, zet wat thee of koffie. Probeer kauwgom. Kijk naar het eten en probeer er op een andere manier naar te kijken. Probeer hobby’s te doen of ga wat lezen of schrijven. Vraag jezelf ook af: “Wil ik echt dit?” En, “Heb ik dit echt nodig?” Probeer het dieet te volgen en vol te houden en of ga een stuk lopen voor je gezondheid en om af te vallen.

TIPS & TRICKS! Heb jij ook tips of tricks om het hongergevoel tegen te gaan? Laat dan hieronder een berichtje achter met jouw advies om het hongergevoel tegen te gaan!

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

6 gedachten over “Een hongergevoel, wat doe je er tegen?”

 1. Als ik een hongergevoel krijg drink ik warme dranken, zoals thee of koffie . Deze warme dranken geven je maag weer een vol gevoel dus verzadigd gevoel en het hongergevoel verdwijnt voor een korte tijd.
  Nu raad ik niet aan om teveel koffie te drinken.

  Komt het terug? Gewoon weer een warme thee drinken. Tenslotte is het juist heel goed om veel te drinken voor de reiniging van het lichaam

  • @ Jolanda: wortels knabbelen is natuurlijk altijd beter dan snaaien, maar niet op een vasten dag. Tijdens een vastendag is het is de bedoeling dat je langere periode niet eet.

   Overigens zijn wortels zoet waarvan je insulinepijl stijgt, hiervan krijg je weer meer honger.

   Ik zou alleen water en thee drinken en af en toe een bak koffie.

 2. @Paul, Grappig zoals we allemaal op onze eigen wijze het 5 : 2 dieet invullen.
  Ik ga dus op een vastendag niet voor lange tijd niets eten,
  maar voor de 500 cal per dag.
  Dat is waar ik me aan vast houd.
  Vandaar die wortels of radijsjes.
  Jij bent dus waarschijnlijk strikter met langere tijd op de vastendag niets eten.

  En allebei zijn we er tevreden mee, toch?

 3. voor mij helpt gemberthee met citroen enorm tegen de honger. ook zuiverend voor je lever. daarnaast groene thee met mint, die van lipton.

 4. Voor mij werkt het goed om lichamelijk flink bezig te zijn. Eenmaal een uur wakker krijg ik geen honger meer. Eerste eten vaak pas rond 16.00 uur, liefst groente, heerlijk!

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden