Gepocheerde Zalm met Citroen – 350 Calorieën

Zalm is zo’n veelzijdige vis

Zalm is zo’n veelzijdige vis – je kunt het grillen, barbecuen, bakken, stomen, pocheren en bakken. Ik voeg het ook regelmatig toe aan vis taarten, pasta, pizza’s en viskoekjes.

Ik heb altijd wat zalm in de vriezer en menig keer heb ik voor de familie ook een heerlijke maal gemaakt van slechts een paar zalm stukken die ik uit de vriezer had gehaald.

Bijbehorende keuken producten

De lekkerste recepten maak je met de beste keukenproducten. Bekijk onderstaand bijpassend aanbod koekenpannen en braadpan.

Het 5:2 Vasten Dieet Recept

Bekijk onderstaande 5:2 recept Gepocheerde Zalm met Citroen en Kruiden. Het 5:2 Vasten Dieet recept bevat slechts 350 calorieën.

5 from 1 reviews
Gepocheerde Zalm met Citroen en Kruiden
 
Bereiding
Kooktijd
Totaal
 
Dit is een heel eenvoudig recept en heerlijk wanneer je het warm serveert met nieuwe aardappelen of koud met een salade. Het pocheren houdt de zalm vochtig en de kruiden voegen een mooie subtiele smaak toe. Dit recept is perfect voor de 5:2 voeding van het Vastendieet, want de zalm is slechts 260 calorieën, waaronder de verse kruiden! Serveer het geheel met een groene salade voor een extra 20 calorieën (100 g gemengde slablaadjes), een extra 8 calorieën voor 10 radijsjes en extra 8 calorieën voor 10 tot 12 plakjes komkommer.
Auteur:
Recept: Lunch
Ingrediënten
 • 2 zalmfilets (gewicht 125 gram elk)
 • sap van 1 citroen
 • 2 eetlepels gehakte kruiden
 • (zoals dille, peterselie en bieslook)
 • zeezout en peper
Bereiding
 1. Giet wat water in een hoge koekenpan, precies genoeg om alleen de zalm stukken te bedekken en voeg wat citroensap toe.
 2. Verwarm het water tot het kookt en voeg de zalm stukken en de gehakte kruiden toe. Bewaar ook wat kruiden voor de garnering.
 3. Plaats een deksel op de pan en draai het vuur laag zodat het zacht kan sudderen. Pocheer de zalm stukken 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm stukken.
 4. Til de zalm uit de pan en leg ze op een bord met extra gehakte kruiden verspreid over de top als garnering.
 5. Serveer het gerecht met salade, nieuwe aardappelen of gestoomde groenten van het seizoen en met een part van de citroen.
Notes
Als je een gezond en fit leven wilt kun je jezelf motiveren met wat wij noemen: Het 5:2 Vastendieet Motivatie Kit. Apparaten die je leven een stuk makkelijker een aangenamer maken. Bekijk ons aanbod.

Zalm is niet meer zo duur

Zalm is ook niet meer zo duur zoals het vroeger was, alhoewel ik zalm altijd nog zie als een luxe vis hoor! In principe, als je een paar stukken zalm in de vriezer hebt, heb je al snel de ingrediënten in huis voor een smakelijke maaltijd.

Het Vastendieet recept:  Ik hou van zalm! Ik vind het perfect voor eenvoudige caloriearme recepten voor op de 5:2 vasten dieet  (caloriearme) dagen, waar ik slechts 500 calorieën per dag eet.

Vastendieet Recepten
Bestel hier Het Vastendieet boek

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

4 gedachten over “Gepocheerde Zalm met Citroen – 350 Calorieën”

 1. Leuk! Lekkere recepten hier op het forum. Ik heb ook wel wat recepten die jullie misschien lekker vinden. Ik zal het toezenden hoor. Het recept wat ik hier zie ziet er ook heel lekker uit.

 2. Helemaal goed. Lekkere recepten van het vastendieet. Ik neem aan dat er nog meer op komen? Ik heb al veel uit het receptenboek maar nog meer recepten zijn altijd welkom.

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden