Intermittent Fasting Ervaringen: Hoe ervaren anderen dit dieet?

Intermittent fasting is erg populair. Het is een manier van diëten waarbij je regelmatig aan vasten doet. Zo eet je alleen binnen een bepaald tijdsframe en let je erop dat je gezonde voeding tot je neemt. De besloten community van Hetvastendieet staat vol met interessante reviews van mensen die jou al voorgingen. Ben je benieuwd naar hoe zij het 5:2 vastendieet ervaren hebben, lees dan vooral verder. We hebben hun meningen namelijk uitgelicht om je er een beter beeld van te geven!

Wat is het 5:2 vastendieet?

Het 5:2 vastendieet is een vorm van intermittent fasting. Waar je bij intermittent fasting focust op gezonde voeding en periodiek vasten, kun je dat op verschillende manieren doen. Sommige mensen kiezen ervoor om af en toe een dag te vasten. Bij het 5:2 vastendieet ga je voor 5 dagen ‘gewoon’ eten en 2 dagen vasten. Als volwassen vrouw zijnde eet je dan op 5 dagen zo’n 2000 kcal per dag en op de 2 dagen dat je gaat vasten beperk je je tot zo’n 500-800 kcal. En dat doe je elke week opnieuw, totdat je je doel(en) hebt behaald.

Wil je bijvoorbeeld gewicht verliezen, dan is dit een goede methode om dat voor elkaar te krijgen. Je zorgt er namelijk voor dat je lichaam geactiveerd wordt, zonder dat het van slag raakt. Verder is het van belang dat je gezond eet en in beweging blijft. Zo creëer je namelijk een calorietekort in het lichaam en zal je vet verbranden. Overigens kun je – zodra je je streefgewicht bereikt hebt – de twee dagen vasten vervangen door weer gewoon eten. Op die manier blijf je op gewicht en voorkom je het jojo-effect dat bij veel andere diëten wel optreedt.

Intermittent fasting ervaringen van anderen

Joyce is na 8 weken al ruim 10kg afgevallen door het 5:2 vastendieet. Zij vertelt hoe blij ze is met dit dieet: “Mijn eetlust is drastisch verminderd en ik eet nog amper koolhydraten, met af en toe een uitzondering, maar dat is dan ook niet erg. Mijn bloeddruk was altijd hoog en ik slikte daar medicijnen voor, waardoor deze kunstmatig laag werd gehouden. Mijn medicijnen heb ik van de arts mogen halveren en mijn bloeddruk is stabiel gebleven (op naar medicijnvrij!!). Mijn glucosemeting in het begin was 6.4, wat al verontrustend werd en bij mijn laatste meting was het 5.5.” Joyce noemt zichzelf een blije diëter.

Tessa voelt zich actief, sterk en trots dankzij dit dieet. “Ik volg het 5:2 dieet nu zo’n 3 weken, na het zien van de documentaire en het lezen van het boek. Ik voel me actief, en sterk/trots dat het lukt om te vasten.” Zij vindt het prettig om te weten dat wanneer zij ergens veel zin in heeft, zij dit de volgende ochtend kan nemen. Zodra haar eating window weer van start gaat, mag dat namelijk. “Hoewel ik tegen die tijd vaak meer behoefte heb aan een normaal ontbijt. Succes allemaal!”

Adrienne ziet het 5:2 vastendieet niet per se als een dieet, maar meer als een vorm van mindfulness. “In het begin een hongergevoel en nu na 3 weken is de eetdrang verminderd. Nu kan ik met een klein bordje en een theelepeltje mijn maag vullen, zonder nog een keer op te scheppen. Ik voel dat ik de regie over mijn eetpatroon door dit vasten terug heb sinds een lange, lange tijd. Levenslang is in mijn situatie absoluut geen straf. Nu, als ik iets te veel eet, voel ik dit nog urenlang erna. Eigenlijk is dit dieet een soort mindful eten. Op de weegschaal ga ik niet staan. Maar de riem geeft wekelijks veranderingen aan.”

Tip: Ben je benieuwd naar wat deze dames zoal eten tijdens het 5:2 vastendieet? In het 5:2 vastendieet e-kookboek staan allerlei heerlijke, gezonde recepten. Deze zijn niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook nog eens caloriearm. Daardoor weet je zeker dat je gezonde keuzes maakt en dat de kilo’s eraf zullen vliegen.

“Op vastendagen hoef ik nauwelijks na te denken over wat ik eet”

Een uitgebreide review van Anna (55 jaar), die samen met haar man (57 jaar) aan het dieet begonnen is. Haar man verloor na 3 maanden al 10kg, zij zelf 6kg. “Op de dagen dat we niet vasten, houdt mijn man zich aan strengere eetregels dan ik, waardoor ik gemiddeld minder afval, maar een pond per week vind ik een prima tempo. Zolang de dalende lijn doorzet ben ik ‘dik’ tevreden.” Op de vraag wat Anna het fijnst vond aan het dieet, vertelt zij dat zij het systeem erg prettig vindt en dat het daardoor goed vol te houden is. “Op de vastendagen hoef ik nauwelijks na te denken over wat ik eet (‘s morgens meestal magere yoghurt met aardbeien, tussen de middag een grote kop drinkbouillon en ‘s avonds mager vlees of vis met veel groenten). En op de gewone dagen eet ik waar ik trek in heb (al maak ik nu wel bewustere keuzes) en hoef ik me dus ook niet in ingewikkelde bochten te wringen.”

Hoewel Anna en haar man aan het begin met een keukenweegschaal en calorieëntabel werkten, voelen zij inmiddels heel goed zelf aan wat wel en niet kan. “We wegen onszelf zo eens in de drie weken op een weegschaal die verschillende metingen geeft (o.a. BMI, spiermassa en vetpercentage) en het is heel motiverend om de getallen in de loop van de tijd te zien veranderen. Het biedt houvast.” Verder vinden zij de flexibiliteit heel prettig. Waar zij maandag en woensdag meestal als vastdagen aanhouden, kunnen zij hier gemakkelijk in verschuiven wanneer zij een keer een uitje hebben. “Een ideaal dieet voor de moderne mens, want al zal een ‘oerdieet’ heel gezond zijn, het is moeilijk vol te houden in een maatschappij die veel verleidingen biedt. Dit systeem biedt een goede balans tussen streng regime en ultieme verleiding. Een aanrader!”

“Het enige dieet wat ik ooit heb volgehouden”

Yuleng voelt zich heerlijk, energie en geweldig. “Mijn zandloperfiguur is weer zichtbaar, hoera! Het is het enige dieet dat ik ooit heb volgehouden en waarschijnlijk een leven lang kan volhouden.” Zij was al snel 10kg en maar liefst 6cm tailleomvang kwijt. Bovendien verloor zij 2cm rondom haar hals.

“Ik voel mij goed en vind het makkelijk om vol te houden, ook op dagen dat ik flink sport”

Nadat de man van Florien de documentaire over het vastendieet had bekeken, begon hij direct. Florien besloot niet veel later om ook mee te doen. “Ik ben later ingevallen en voor de kerst gestart, met als doel mijn bloeddruk naar beneden te krijgen zonder medicijnen.” Nu slikt zij minder medicijnen dan voorheen en haar bloeddruk is perfect. “Ik voel aan mijn lichaam dat ik ook wat ben afgevallen, maar ik heb dat nooit in kilo’s gemeten.” Het belangrijkste voor Florien is dat zij zich goed voelt en dat het vastendieet gemakkelijk vol te houden is voor haar en haar man.

Marleen vertelt dat hart- en vaatziekten bij haar in de familie voorkomen. Toen zij op halfjaarlijkse controle ging bij de internist, was zij blij verbaasd. “In mijn bloedwaardes geen drastische verschillen te zien en mijn cholesterol was iets verlaagd. Maar mijn bloeddruk was duidelijk lager sinds ik het dieet ben gaan volgen en mijn medicijnen zijn gehalveerd. Wauw!” De internist was ook erg tevreden dat Marleen 11kg was afgevallen en vertelde haar dat zij hierdoor het risico op hart- en vaatziekten zeker verkleind heeft. “Ben blij, want in mijn familie komt vaatlijden voor met steeds een dodelijke afloop op jonge leeftijd. Het motiveert om door te gaan met deze levensstijl 5:2.” Daarom is Marleen van plan om lekker door te gaan en op gewicht te blijven.

Overtuigd? Ga ervoor met het VIP-programma!

Hoewel je met het 5:2 vastendieet e-kookboek al een enorme start maakt, kun je er ook voor kiezen om het in één keer helemaal goed te doen. Word je lid van het VIP-programma van Hetvastendieet, dan profiteer je van nog veel meer voordelen!

  • Toegang tot de exclusieve ledenomgeving;
  • Heerlijke caloriearme/koolhydraatarme recepten
  • Je kunt alle e-books gratis downloaden;
  • Gratis updates over nieuwe recepten;
  • Veel waardevolle content, zoals de BBC documentaire over het Vastendieet (Nederlands ondertiteld);
  • Tips & tricks;
  • Oefeningen voor geschikte work-outs;
  • Exclusieve informatie en artikelen;
  • Maaltijdplanners;
  • Nog veel meer!

Waar wacht je nog op? Aanmelden voor het VIP-programma zal een van de beste keuzes zijn die je dit jaar maakt. En het is helemaal niet duur. Start vandaag nog en ontdek waar je toe in staat bent met behulp van dit programma. Als jij je inzet en doorzettingsvermogen toont, dan zal het 5:2 vastendieet je laten zien dat afvallen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Bovendien ga je merken dat het heel goed vol te houden is op deze manier en dat afvallen eigenlijk best wel leuk kan zijn. Heel veel succes gewenst. Jij kan het ook, dat weten we zeker!

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden