Veelgestelde vragen

Hieronder zie je een aantal veelgestelde vragen over Het Vastendieet. Je kunt ook een categorie kiezen waarna je een opsomming krijg van de veelgestelde vragen over het Vastendieet.

Note! Klik op de vraag om het antwoord te openen en te sluiten

Beginnen met Het 5:2 Vasten Dieet

Is het 5:2 Vasten Dieet moeilijk?

Nee Het 5:2 Vasten Dieet is makkelijk en makkelijk vol te houden door het 5:2 principe waarbij je 2 dagen moet vasten met beperkt calorie inname en de andere 5 dagen mag je eten wat je wilt.

 1. Bekijk de documentaire over Het 5:2 Vasten Dieet
 2. Koop Het 5:2 Vasten Dieet recepten ebook
 3. Word 5:2 vip+ lid van Het 5:2 Vasten Dieet
 4. Start met je eerste vastendag

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?
Wat doe je tegen het hongergevoel?

Het is veelal een kwestie van wennen aan het hongergevoel en het omzetten van je mind-set om het makkelijker te krijgen om niet te eten. Vooral het besef dat als je honger gevoel hebt je lichaam zich herstelt was en is voor mij een grote motivatie.

Klik hier voor meer tips tegen het hongergevoel…

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?
Wat mag je eten op een Vastendag?

Om je een indruk te geven wat je zoal mag eten op een Vastendag delen wij hier een aantal voorbeelden van wat onze 5:2 Vastendieet leden eten op een vastendag:

Elle: Als lunch eet ik 100 gram aardbeien, 120 gram Griekse yoghurt en 10 ongezouten cashewnoten. Bij het avondeten eet ik: 1 kaal bruin bolletje, 1 gekookt ei en 100 gram yoghurt. Voor ik naar bed ga, neem ik 1 kale cracker. En veel water, thee en paar kopjes koffie.‬

Irma: Mijn vastendag bestaat uit veel thee, veel water en paar kopjes zwarte koffie, om 18 uur een goed gevulde soep en op tijd naar bed.

Monique: Mijn vastendag bestaat uit een half uurtje later uit bed. Dan pik ik alvast een helft uurtje. Dan om half 1 rond de 100 calorieën. Over de hele dag 2.5 a 3 liter water en ‘s avonds rond de 400 calorieën. Regelmatig loop ik een uur (6 a 7 km) op een vastendag.

Nalja: Hele dag veel thee en water drinken, soms rond 2 uur een opkikker als ik het zwaar heb en rond 5/6 uur een kant en klare bak maaltijdsalade maar dan zonder de dressing.

Natasja: De hele dag veel thee en warm water en rond half 7 s’avonds míjn eerste voedsel. Vaak groentes met een stukje vlees of vleesvervangers (minder calorieën)

Bibi: Ik eet 150 cal om 12 uur en rond 19 uur 350/400 ! Gaat prima. Soms nog misosoep rond uur of 16:00 uur en ja ik sport altijd op vastendagen gaat prima!

Erica: Ja ik sport gewoon smorgens op een lege maag. Wel n kopje thee. Als ik thuis kom koffie en later 2 crackers met wat licht beleg. ‘s Avonds vis en groente. Zo doe ik 16/8 en 5:2. De dag ervoor stop ik om 20.oo uur met eten. Tot de volgende dag lunch. En in de ochtend de sport.

Cindy: Ik ben nog zoekende omdat ik moeite heb om het ontbijt over te slaan. Dus de afgelopen 2 weken was het ‘s morgens magere kwark met een halve banaan, ‘s middags een kopje verse soep en dan ‘s avonds een salade met kip/tonijn/garnalen.

Sander: Vandaag me eerste dag, Flinke pot, al avond van te voren gevuld met havermaut, banaan, lijnzaad, passievrucht en volle melk. Dit was mijn ontbijt en verder niks meer gegeten.

Leen: Ik loop ook op VD 5-6 km, lukt prima wel in de voormiddag. Drink veel water, thee, rond de middag koffietje, 14-15 uur kopje bouillon. ‘s Avonds wokgroenten met 100gr scampi’s en konjacnoedels/rijst of slaatje. Ennn… -1kg Hoeraaa ??

Wil je nog meer verantwoorde Vastendieet Recepten voor op je Vastendag (of op je niet vastendag)? 

Bestel Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?
Hoe meet ik mijn vetpercentage?

Het meten van je vetpercentage kan met een huidplooimeter of BMI weegschaal. De BMI weegschalen meten botten, water, spieren, vet en de snelheid van bloed door de aderen.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?
Mag ik koffie drinken op een vastendag?

Ja, je mag namelijk alles drinken waar geen calorieën / weinig calorieën in zetten. Dat is dus inclusief koffie en thee. Ik persoonlijk doe geen melk in mijn koffie of thee op vastendagen. Als je er wel melk in wilt doen is dat naar mijn inzien geen probleem omdat over het algemeen melk een gezonder drankje is dan bijvoorbeeld jus d’orange. Melk is rijk aan eiwitten en bevat relatief weinig koolhydraten.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?
Borstvoeding en Het 5:2 Vasten Dieet kan dat samen?

Borstvoeding en Het 5:2 Dieet kan samen maar pas vanaf 9 maanden. Let er op dat je geen voedingsstoffen tekort gaat ontwikkelen want dan krijgt je baby ook te weinig voedingsstoffen binnen en dat is niet goed voor zijn of haar ontwikkeling.

Er zijn studies over caloriebeperking en borstvoeding en het lijkt erop dat milde caloriebeperking (in combinatie met lichaamsbeweging) weinig invloed heeft op het geven van borstvoeding. Als je dit gaat doen zorg ervoor dat je melkkwaliteit en kwantiteit niet negatief worden beïnvloed. Houd het vasten kort en niet te vaak per week (om zeker te gaan). En, natuurlijk, raadpleeg eerst je arts voorafgaand het te doen.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

Heb je meer vragen over het Vastendieet?

Heb je meer vragen over het Vastendieet? Word dan lid van onze besloten Facebook groep. Daar vind je een bron van informatie over het Vastendieet van onze ervaren 5:2 leden zelf. Stel ze gerust een vraag en je krijgt gegarandeerd een passend en bevredigend antwoord terug.

Als VIP+ Lid van Het Vastendieet krijg je meteen toegang!

Word nu VIP+ Lid van het Vastendieet krijg je meteen toegang tot de besloten Facebook groep en de online ledenomgeving (hier op de website) met heel veel recepten, waardevolle informatie en tips & tricks over Het Vastendieet.

Het 5:2 Vastendieet eKookboek

Heb jij al het digitale kookboek voor bij het 5:2 Vastendieet?

25 gedachten over “Veel gestelde vragen over Het Vastendieet”

 1. Hi, een vraagje ik doe net als mosley smorgens 300 en savonds 300. Ik val goed af alleen ik kan snachts niet slapen. Ben heel alert. Is het een idee om alleen avondeten te doen?en dan alle 600 cal?

  • Hoi Koekie, het niet kunnen slapen vanwege een honger gevoel is niet fijn, je hebt je slaap nodig. Je kunt inderdaad wat meer gaan eten voor het slapen gaan. Het is aan jezelf of je dan de volle 600 kcal gaat nemen. Experimenteer daar maar eens mee, met de hoeveelheden, zou ik zeggen. Het lijkt me namelijk ook wel fijn om overdag wat energie tot je te nemen. Succes!

 2. hey,

  Ik ben van plan om deze levensstijl uit te proberen, echter ben ik erg bang om flauw te vallen of dergelijke. Ik ben namelijk nog student en mijn leven is erg veranderlijk. Momenteel ben ik zo op stage in een operatiekwartier, ik heb dan soms dagen waar ik langer dan 10 uur moet rechtstaan en steeds rondlopen. Deze dagen kan ik echter niet altijd voorspellen en ben nog wat opzoek naar wanneer ik mijn “vastendagen” moet inplannen. Ik vind het namelijk ook niet zo leuk als mensen commentaar geven op mijn voeding en wil de vastdagen dan zo onopvallend mogelijk plannen. Heb je enige tips hiervoor? En kan ik eventueel 3 dagen vasten om sneller af te vallen of is dit echt niet aan te raden?

  • Hoi Emily,

   Voor flauw vallen door het dieet, daar hoef je niet bang voor te zijn. Er zijn veel van onze 5:2 leden die je daar hele goed tips in kunnen geven hoe je daar het best mee kunt omgaan. Drie dagen vasten zou ik niet aanbevelen. Het wordt wel eens vaker gedaan maar niet door heel veel van onze leden gewoonweg omdat drie dagen best wel pittig is om te vasten. Het dieet er voor is om gezond te leven, af te vallen maar ook om het vol te houden tenslotte ;) En met twee dagen gaat dat ook heel goed. Over commentaar en indelen verwijs ik ook graag naar onze besloten Facebook groep omdat je daar heel veel waardevolle tips krijgt als je even je vragen voor legt. Ik weet niet of je al lid bent geworden (?) Anders klik op deze link Het 5:2 Vastendieet Groep en ik zal je dan zo snel mogelijk toevoegen! :)

 3. ik ben diabeet, ik denk niet dat dit dieet geschikt is voor mij, zeker niet als kik 2 dagen moet vasten

 4. Hi!
  Ik ben deze week begonnen met het vastendieet, het boek heb ik in huis. Zou graag meer tips en ervaringen lezen, daarvoor lijkt mij de Facebook groep erg handig! Heb mij 4 dagen geleden aangemeld maar wacht nog om toegevoegd te worden. Hopelijk kan dit snel en zit de groep niet vol?! Ben heel erg benieuwd namelijk!
  Alvast bedankt, groetjes Irene

 5. hallo,
  Ik ga het Vastendieet doen met s’morgens ontbijt en savonds diner,mocht ik tussendoor honger krijgen kan ik dan een opkikker drinken?

 6. Ik probeer al heel lang lid te worden van de 5:2groep op faceboek, maar ik word niet toegelaten. Is daar een reden voor ?

 7. Hallo, Ook ik heb al enige tijd geleden gevraagd om lid te worden van de FB groep. Tot op heden helaas nog geen reactie mogen ontvangen. Ik ben vandaag begonnen met 5:2 en ik zou het prettig vinden om met mede-vasters in contact te komen. Dank alvast.

 8. hoi , ik heb een vraagje . Ben al aantal weken bezig met 5:2 vastendieet maar ik denk dat ik iets verkeerd doe . Ik val nl niet echt veel af , 600 a 700 gram per week
  Ik vraag me af of jullie de rest van de dagen je houden aan je ADH of er totaal geen rekening mee houden . En hoe dan jullie verhoudingen K/V/E liggen op de andere dagen . Hopelijk wil er hier iemand op antwoorden
  Hartelijk bedankt , Pascale

  • Hoi Pascal, als je even je vraag wil stellen in onze Facebook groep dan zul veel tips (antwoorden) krijgen van onze medevasters. Deze vraag komt regelmatig voorbij maar het is altijd goed als je hem nog een keer stelt zodat jij maar ook andere mede 5:2 dieet vasters het advies nog een keer kunnen lezen. Je kunt lid worden van onze Facebook groep door op deze link te klikken. Ik zal je dan meteen toelaten als jij je hebt aangemeld. https://www.facebook.com/groups/vastendieet

 9. Hallo,
  Ik ben erg enthousiast over deze methode en wil het graag gaan proberen. Ik heb in het verleden al vaker sportvasten gedaan en weet dat deze methode invloed heeft op de anticonceptiepil (werkt niet/minder tijdens vastperiode door verandering in de stofwisseling/hormoonhuishouding).

  In dit kader ben ik benieuwd of iemand weet en/of ervaring heeft met het 5:2 vastendieet en de invloed op de werking van de anticonceptiepil?
  Alvast bedankt!

  • Hoi Lisa, Zou je deze vraag in de besloten Facebook groep van ons willen stellen. Op die manier krijg je gegarandeerd antwoord van andere 5:2 Facebook leden maar ook kunnen dan de andere 5:2 leden dit lezen en de waarde van de antwoorden mee krijgen ;) Je kunt je bij deze link aanmelden (mocht je al niet aangemeld zijn): https://www.facebook.com/groups/vastendieet

 10. Hallo
  Heb me vorige week aangemeld voor FB echter nog niet toe gelaten.
  Ben sinds vandaag gestart met het vasten,

  • Hoi Karen, als het goed is ben je inmiddels toegevoegd aan de Facebook groep Het 5:2 Vastendieet. Mocht dat niet het geval zijn, laat het me dan ff weten dan zal ik je alsnog toevoegen.

 11. Hallo, ik wil graag VIP+lid worden maar kan nergens vinden voor welke periode deze betaling geldt. Is dit een eenmalige bijdrage of moet je vaker betalen?

  • Hoi Ilze, Wat leuk dat je VIP+ lid wilt worden :) Als VIP+ lid betaal je maar 1 keer een vast bedrag en krijg je “levenslang” toegang tot de VIP+ gedeelte van Het Vastendieet.

Reacties zijn gesloten.

VIP+ Leden