BMR calculator voor mannen en vrouwen

Lichaamsvetpercentage: ben jij op een gezond gewicht?

Je percentage lichaamsvet is essentieel om te weten wanneer je je gezondheid evalueert. Het verdeelt je totale gewicht in twee categorieën: vetmassa en al het andere. Je hebt vet nodig om je warm te houden en je organen en gewrichten te beschermen. Het is echter niet gezond om te veel of te weinig vet te hebben.

Met onderstaande calculator kun jij uitgebreid je BMR berekenen:
Wil je alleen je BMR weten? Klik dan op de button Activiteitsniveau en kies Basale metabolische snelheid (BMR). Vul je gegevens in en klik op Berekenen.

Lees meer…

Waarom loop jij jezelf voorbij?

Loop jij de hele dag te rennen? Ga je regelmatig over je eigen grenzen heen? Weet je waarom je dat doet? Dit artikel geeft je inzicht en tips om meer rust en ruimte te vinden. Vertraag je tempo en pluk de dag!

Lees meer…

Zelf Ghee (geklaarde boter) maken

zelf ghee geklaarde boter maken pagina

Boter is een voedzaam en waardevol vet dat, indien van goede afkomst, veel vetoplosbare vitamines K, D en A bevat. Het is heerlijk om je eten of je spiegelei te bakken in roomboter. Echter, boter heeft één nadeel, namelijk dat het spettert en snel aanbrandt. Als je even niet oplet ontstaan er bruine spikkels in je bakvet en die smaken bitter en zijn niet bevorderlijk voor de gezondheid.

Lees meer…

Het Vastendieet, de Wetenschap en het Voorkomen van Alzheimer

Hoe werkt Het Vastendieet?

Stuart Adam heeft een jaar lang het vastendieet gevolgd met twee dagen vasten per week. Daarmee viel hij ruim zeven kilo af. Maar de echte reden waarom hij aan het vastendieet was begonnen is omdat hij de kans op hersenaandoeningen zoals schizofrenie en de ziekte van Alzheimer wilt verminderen.

Lees meer…

Buikvet verliezen: 20 tips!

buikvet verliezen intermittent vasten 20 tips

Buikvet: veel mensen gruwen ervan, en niet zonder reden. Die rolletjes op je buik zijn namelijk niet alleen irritant als je je broek dicht probeert te krijgen… Ze zijn ook gevaarlijker voor je gezondheid dan de meeste mensen weten.

Lees meer…

VIP+ Leden