Het 5:2 Vastendieet Documentaire – BBC Michael Mosley

Er is veel gezegd en geschreven over de spraakmakende BBC documentaire van dokter Michael Mosley, Eat, Fast & Live Longer. Michael Mosley stelt zichzelf een ambitieus doel: langer leven, jonger blijven en op de koop toe ook gewicht verliezen.

In arme landen sterven mensen van de honger, in rijke landen sterven ze van te veel eten.

Fitte, energieke 101 jarige man

In de documentaire zie je o.a. hoe Michael Mosley een 101 jarige marathonloper ontmoet die, niet door keuze, maar door het leven in een arm land, het eten van een caloriearm dieet moest ondergaan en daarmee misschien wel zijn leven onbedoeld heeft verlengd.

Na het gesprek met de 101 jarige man kreeg Michael nog een paar wijze woorden mee van de oude man waarbij hij het niet beter kon zeggen dan: “In arme landen sterven mensen van de honger, in rijke landen sterven ze van te veel eten.”

Vind je de documentaire van dokter Michael Mosley, Eat, Fast & Live Longer boeiend en inspireert het jou om ook te beginnen met het 5:2 Vastendieet? Laat het ons weten. Laat hier onderaan de pagina een berichtje achter. We zijn erg benieuwd!

 

Share on Facebook304Share on Google+2Tweet about this on Twitter

4 gedachten over “Het 5:2 Vastendieet Documentaire – BBC Michael Mosley

  • Een goede kloppende documantaire. Na het zien ervan ben ik begonnen met het vastendieet en ben nu bijna 10 maanden verder en 20 kilo lichter!
   Ik ben heel blij met dit dieet.
   Echt vanalles geprobeerd, alles hielp even maar was niet vol te houden.
   Dit is bijna geen probleem. Ook mijn vriend is inmiddels 15 kilo kwijt.
   Bovendien heel gezond! geen afvalpillen, shakes en poeders.

 1. Wat een uitvinding Het Vastendieet. Het is geen dieet, het wordt een levenswijze voor mij. Zo bijzonder die vastendagen. Bewust wording. Eindelijk af van die volle opgeblazen buik. Mijn lijf weer terug dat wil ik wel graag. Stoppen met roken vond ik veel moeilijker dan dit. Sinds die tijd, in november 4 jaar, ook sinds 2 jaar in de overgang, pffff, valt niet mee allemaal.
  En ik die altijd moet eten als ik ‘honger’ heb, hou dit gewoon vol. Trots!

 2. Ik ga dit ook proberen, met 5 kilo minder ben ik al heel kontent. Indien ik er in slaag zal ik dat zeker melden en anderen ertoe aanzetten dit ook te doen. Het moet lukken, de motivatie is er.

Een reactie plaatsen

VIP+ Leden